Yok doğru anlamışsınız. Maalesef Rama Bahçesinin 2.kısmı yok sitede. Bekliyorum ben de sizin gibi :)Alıntı:
flys Nickli Üyeden Alıntı [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Yazdırılabilir Görünüm
Yok doğru anlamışsınız. Maalesef Rama Bahçesinin 2.kısmı yok sitede. Bekliyorum ben de sizin gibi :)Alıntı:
flys Nickli Üyeden Alıntı [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Ben "kısım" olayını yanlış anlamışım, kusura kalmayın dostlar. Gördüğüm kadarıyla "Rama Bahçesinin 2.kısmı" epub yapılmamış. El atabilirim ama, birinci kitaptan sonrası pek sarmadı beni. Bu bakımdan ne zamana olur bilemeyeceğim.
Peki dostlar şöyle birşey yapsak; ben kitabın devamını epub haline getireyim, okuyan arkadaşlarımız, düzeltmelerine el atsın. (düzeltmeden kastım OCR kaynaklı yazım hataları) Böylelikle imece usulü yeni bir kitabımız olsun. Ne dersiniz?Alıntı:
memogianni Nickli Üyeden Alıntı [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Şahsen Epub düzenlemelerini okuyarak yapmaktayım, iş sadece bana kalırsa daha önce de söylediğim gibi, ne zamana biter bişiy diyemem. Bu bakımdan ilgili dostlardan taşın altına ellerini koymalarını bekliyorum.
Sigil programını kullanmasını biliyorum. OCR düzeltmeleri falan az da olsa tecrübem var. Siz bana pdf'i verin hocam ben oradan devam ederim. Hatta şöyle söyleyeyim. Meritokrasi grubuna mail atıp bu seriyi epub'a çevirmek istiyorum demiştim. Kendileri sağolsun bana ilk kitabın PDF (ithaki yayınları sürümü) halini vermişti. Onu epub haline getirip hatalarını düzeltmiştim ve geriye sadece okuma kısmı kaldı. Hem ilk kitabı hem de geriye kalan tüm kitapları bu şekilde dediğiniz gibi imece yöntemiyle en iyi şekilde epub yapabiliriz.Alıntı:
Mandos Nickli Üyeden Alıntı [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Elinizde tahmin ediyorum bir e-kitap okuyucu var. Okuma esnasında karşınıza çıkan yazım hatalarını, paragraf kaymalarını, vs. cihazda işaretlerseniz kitabı bitirdiğiniz vakit aletin hafızasından o işaretlerin kaydedildiği dosyayı alır bana yollarsınız ve ben de gerekli düzeltmeleri yaparım. E-kitapları okumak için kullandığınız cihazı veya uygulamayı söylerseniz daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilirim size.Alıntı:
memogianni Nickli Üyeden Alıntı [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Gozi ve memogianni dostlar, kitabı Pdf olarak paylaşamıyorum maalesef. Okuma ve yazım hatalarını düzeltme işini üstlenecekseniz, epub olarak sizlere gönderebilirim. Sonrasında paragraf sayımı ve görsel düzenleme kısmını ben hallederim. İsterseniz word olarak göndereyim, daha kolay olur. Bir de şunu sorayım ne zamana kadar okuma ve hata ayııklama işini bitirebilirsiniz?
Epub olarak gönderin siz ben OCR hatalarını azami ölçüde ayıklarım. İlk 2 kitabı okumadığımdan bu kitabı şimdi okuyup seriyi baltalamak istemiyorum. Ben en fazla 3 gün içinde bitirir memogianni'ye yollarım. O da okuyarak kalan hataları tespit eder size yollar. Böyle diyorum ama emrivaki olmasın :) Kendisi bu fikre nasıl bakar bilmiyorum. :)Alıntı:
Mandos Nickli Üyeden Alıntı [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Ben de kitabın oluşturulmasına katkıda bulunmak isterim, programları kullanamayı pek bilmiyorum ama böyle durumlar öğrenmek için ideal.
Arkadaşlar lafı uzatmadan kısa ve net yazıyorum; aşağıdaki resimdeki gibi hataları düzeltmek zor değildir. Not defteriyle bile okusanız gözünüze çarpar ve ister istemez düzeltirsiniz. Kaldı ki office vs. gibi bir metin işlemciyle (open office, libre office vs.) bu iş daha da kolay hale geliyor.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu kitabı pdf olarak paylaşma şansım yok. Bu bakımdan illaki birinin "ben okur ve düzeltirim" demesi gerekiyor. Ha beklerseniz illaki biri web'de paylaşır bu kitabı. Ama bir faydam olsun, ben bu kitabı okurum, benden sonrakilerde güzel okusun diyorsanız buraya yazın. Siz kitabı okuyun bende epub'ını hazırlayayım. Derseniz epub'ı da ben yapıcam ona da yardımcı olurum. Yeter ki kitap okunarak düzenlensin. Evet şimdi cevaplarınızı bekliyorum.
Ben kitabı okumadan, sadece Sigil ile kayıtlı OCR hatalarını kullanarak kitabı bu tarz hatalardan en iyi ölçüde arındırabilirim. Daha sonra da programın spellcheck özelliği ile altı çizili tüm kelimeleri de kontrol eder ve gözden kaçmış hataları da düzeltirim. Ama dediğim gibi bu kitap serinin 3. kitabı ben seriyi şu an okumak istemiyorum. Ben düzeltirim bir başka arkadaş da gördüğü hataları not eder ve burada paylaşırsa tam olarak hatasız bir kitap elde ederiz.Alıntı:
Sözün özü okuma kısmı hariç bu kitabın düzenlemesine talibim.