Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Yapay zeka destekli sürreel karikatür denemeleri
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da
üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Yapay zekayla karikatürler çizmeyi denerken internette denk geldiğim bazı sürreel karikatür serilerine benzer tarzda bir şeyler çizdirmeye çalıştım. "Uzay döneri" karikatürünü beğenilerinize sunuyorum.
(Bu tarz sürreel işler tarz olarak soyut resimlere falan da benziyor, standart alışıldık karikatür kalıplarına uymaz, ne anlattığı yoruma açık oluyor.)
Uçağın tepesinde piknik
Mizah ögelerinde bulunan tezatlık, olmadık yerde olmadık iş, durum, kişi temalarına örnek teşkil eder.
Johnny Depp'in sinemada canlandırdığı "Captain Jack Sparrow" karakteri ile Batman evreninde Gotham şehri suçlularından biri olan "The Riddler" karakterlerinden ilhamla çizdirilmiştir.
Kendi doğruluğuna işaret eden paradoksal önermelerin karikatür hali. Bu tarz paradoksun başka çeşitleri de var. "Ben her zaman yalan söylerim" gibi. Ya da bir kağıt parçası var bir yüzünde "Bu kağıdın diğer yüzünde yazan doğrudur" yazıyor. Diğer yüzünde ise "Bu kağıdın diğer yüzünde yazan yanlıştır" yazıyor. Önermeler mantığında bir önermenin doğruluk değeri ya birdir ya sıfırdır ama kendi doğruluğuna işaret eden önermeler böyle paradoks yaratabiliyor, matematikte sayıyı sıfıra bölmek gibi.
Yine soyut resim gibi yoruma açık bir çizim daha.
Hikaye yazmaya yeteneği olan üstadlarımız buna bakıp öncesinde ne olmuş olabilir, sonrasında ne olabilir diye bundan kısa hikaye bile çıkarabilir aslında, o yüzden açıklama yapmadan böyle paylaşayım. İsteyen farklı farklı açıklamalar getirsin.
Yine soyut resim gibi açıklaması muğlak birtakım sürreel denemeler.
Kokpitte mangal temalı karikatürle devam edelim
Issız adayı bile beyazlatan sürreel formülüyle
Olimpiyatlarda "tüy atma" kategorisi olsaydı uzağa atmak gülle atmaktan daha zor olurdu.
Yine sürreel işler, soyut resim tadında çizimler derken yapay zekanın görsel üretme limitini de doldurdum. Yarın devam ederiz.