* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Yazdırılabilir Görünüm
* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Teşekkürler sevgili ercü,pazar keyfi olacak paylaşım.
Dikkatli okurlar bu sayıdaki 3 numarayı merak etmişler mi acaba?Sağ alt köşedeki 129-130 orijinal macera sırasını gösteriyor.
109 ise Aylık Cilt sayısını.Peki 11 neyin nesi?Alpagut Fasikül Serisi 415 fasikül sürdü ve 103.ciltte tamamlandı.Alpagut bu sayıdan sonra
"Hiç Yayınlanmamış Yeni Maceralar"(HYYM)diye bir seri başladı.Bunların 9 tanesi forumumuzda var.Orijinal 121 ve 122 sayılar olan
Kürk Avcıları ve Üriel Yasası işte bu HYYM serisinin 1-2 sayıları.Bu iki sayı sonradan iki sayı olarak Aylık 104.cildi oluşturdular.Forumdaki
HYYM listesinde son paylaşılan sayı olan 9.sayı,108.cildi oluşturuyor ve orijinal 143 "Uçan Ay"ve 144 "Swing'in Hayaleti"adlı maceraları
içeriyor.9.sayıyı indirip bakmadım ama sadece 143.sayıyı içeriyor sanırım.HYYM Serisinin 10.sayısı da işte "Swing'in Hayaleti".11.ve
12.sayıları da Ercu Unlu dostumuz paylaştı.Bu aylık seri 115.sayıdan itibaren tek maceraya iniyor ve dolgu olarak Kılavuz Vingo ve Kara
Puma yayınlanıyor.
Caretta üstadın da dediği gibi, ciltte 11 ve 12. sayı olarak belirtilen fasiküller HYMD'nin devamı niteliğinde olan sayılar,
lakin başka bir durum daha var bu konuda. İlk Swing fasikül serisi 415. sayıda bitmesine müteakip çıkan bu dizi, kapak-
lı olarak sadece 9 sayı sürdü,.. bilindiği gibi ilk seri fasiküller bitmişti ama fasküllerin ciltlendiği cilt serisi 1983 yılına de-
ğin devam etti ve çıkan bu 9 sayılık kapaklı fasiküller de cilt içeriğinde kullanıldı ama fasikül formatından bu 9 sayıdan
sonra vaz geçildiği için cilt içeriğinde fasikül kapaksız olarak 10. sayı, 11. sayı... diye belirtmeye devam ettiler ve yanlış
hatırlamıyorsam 15. sayıya kadar bu durum devam etti,.. Ercu Ünlü üstada, tüm emek yoğun çalışmaları için sonsuz te-
şekkürlerimi iletiyorum, elinize sağlık...
Kaliteden ödün vermeden Ercü dostumuz, hiç bir yerde göremeyeceğimiz Kaptan Swingleri bizlerle buluşturuyor. Çok teşekkür ederim, sevgili dostum. Ellerine sağlık.
Savataged dostumun Çizgili Forum zamanında Kaptan Swing yayınları ile ilgili,görselleri ile
desteklenmiş kapsamlı bir çalışması vardı.Ben o zamandan bu değerli bilgileri kağıda bastırmıştım.
Alpagut ve Ürer yayınlarını içeren bu çalışma Çizgili Kitap'ta çok işe yarar kanısındayım.
süper paylaşım üstadım büyük keyifle okurduk eskiden
şimdi o keyif sayenizde tekrar yaşıycaz