-
Maksi Teks Sıralı Liste
01. Oklahoma! 1991
02. Fosil Avcısı 1997
03. Güneyin Altınları 1999
04. İntikamın İki Yüzü 2000
05. Kuzeybatı Topraklarında 2001
06. Rio Hondo 2002
07. Rüzgarın Oğlu 2003
08. Zırhlı Tren 2004
09. Tuzaklı Yol 2005
10. Kobra Zehiri 2006
11. Sahara Kalesi 2007
12. Cehennem Alayı 2008
13. Vahşi Batı Yollarında 2009
14. Canavar İnsan 2010
15. Katliam Saati 2011
16. Starker Kanunu 2012
17. Alaska! 2013
18. Utanç Kalesi 2014
19. Teks'in Adaleti 2015
20. Savaş Köprüsü 2016
-
İlk 14 macera Oğlak Yayıncılık tarafından yayınlandı.15-18 sayılar Çizgi Düşler tarafından yayınlandı.
Son iki sayı henüz ülkemizde yayınlanmadı.Yılda bir sayı yayınlanan,uzun soluklu,üst düzey yazar ve
çizerlerin yarattığı prestijli bir dizi.
-
Bonelli sitesinden bu serinin yazar ve çizer ekibine baktım.Öyle zengin bir kadro ki .Giancarlo Berardi,Gianfranco Manfredi,Antonio Segura
Nizzi,Boselli,Pasquale Ruju,Tito Faraci senaristler.5 macerayı Ortiz çizmiş.Ortiz'in son çizdiği ve ölümü üzerine Cossu'nun tamamladığı 19.
sayı da bu dizide.Letteri'ye dudak bükenler Oklahoma'yı okusunlar bakalım ne diyecekler?Roberto Diso var;Miguel Angel Repetto var,Font
var.Ugolino Cossu var.10.sayıda Zagor çizeri Rafaele Della Monica, 2006'da vefat eden Letteri'nin çizimlerini tamamlamış.Demek
ki iki efsane Teks çizeri Ortiz ve Letteri son nefeslerini bu dizide vermişler.17.macerayı da Lito Fernandez çizmiş.Yayınlanmayan son iki
sayıyı Çizgi Düşler 2017 yılında yayınlar umarım.
-
Oklahoma! 1991 bir Berardi hikayesidir ancak neden Letteri çizdi
hala aklım almıyor. Bu macera çok güzel olmasına rağmen Letterinin
durağan çizimleri tekrar okumam için tek engeldir. Maxilerin pekçoğunu
3-4 kez okumama rağmen Oklohoma 2.tekrarı zar zor bitirdim.
Sayfa sayısının çok olmasından dolayı "ucuza" kaçmış bonelli. Letteri
kötü bir ressam değil fakat ben sevemedim. Taza'nın olduğu maceraları
aylık seride bir başka ressam çizseydi aksiyon hiç düşmezdi.
Oklohoma ilk maxi olduğu için çok önemlidir
çizim disiplini hiç bozulmadan son kareye kadar gider
Letterinin maharetide budur kalitesini asla bozmaz.
-
Oklahoma macerasının senaristi "Çizgi romanın Şairi" lakaplı G. Berardi'ye kimse laf edemez sanırım,
laf edemez derken, mutlaka eleştirilebilir ama kötü, vasat vb. yakıştırmalardı kastım... Sevgili Gabby
üstadın kulakları çınlasın, laf dönüp dolaşıp Letteri'ye gelmiş yine...
Sevgili Gabby'nin tabiriyle, nam-ı diğer "Hokka burun" Letteri'yi Tex çizerleri arasında ben de olduk-
ça zayıf bulanlardandım eskiden ama sonra sonra sadeleştirilmiş çizimleri güzel gelmeye başladı ba-
na... Kimi zaman kalabalık çizgilerden sıkıldığınızda Letteri bu işin ilacıdır bana göre,.. Bonelli'nin ise
Maxi Tex serisine Letteri ile başlamasının sebebi uzun yıllara dayanan eski bir Tex çizerini taçlandır-
mak şeklinde olabilir sanırım... Kısacası, Letteri güzeldir güzel...smile
-
Çizgi Düşler Teks'e editoryal yazılar yazan Orhan Berent'in şu sözlerini çok severim:
"Hugo Pratt,Serpieri,Jean Giraud'yu herkes sever.Önemli olan Letteri'yi sevmektir".
Bu konuda savataged'in de benimle aynı fikirde olması sevindirici.