Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Zühtü Sayı 01 (21 Nisan 1977)
Sandığın sahibi: "gel bakalım" dedi. "Eyvah" dedim, "anladı sandığa elimi sürdüğümü". Ürkmedim desem yalan olur.
Garip ama gülümsüyordu. Eliyle oturmamı işaret etti. Yanına iliştim.
"Forumda sunumunu izledim" dedi. "Güzel çalışmışsın. Aferin!".
Ürküntüm, sevinçle karıştı, nasıl bir şekil aldım bilemiyorum.
"Merak ettim" dedi, "dergiyi nereden buldun?".
Hah! mızrağı öyle bir sapladı ki deldi geçti yüreğimi, sevinç korku heyecan hepsi aktı gitti.
"Sa- sandıktan" diye kekeledim,
"Ucu çıkmıştı, zarar görmesin iteyim mi çekeyim mi derken kolaycacık elime geldi. Hem okudum hem de herkes okusun dedim".
Kaşları kalktı dudakları büküldü. "İyi fikir" dedi "Aferin!".
Olası bir şey değildi bir günde iki aferin almak.
Ben içimdeki sevinç dalgalarına kapılmış sörf yaparken "Son sayı hüzünlü olmuş, keşke bir ilk sayı olsaydı" dedi.
Ellerim iki yana açıldı ne yapayım kısmette o varmış dedim.
"Üzülme dedi telafi ederiz. Al sana zor bulunur bir ilk sayı" dedi.
O sandık ne zaman açılmış, bu dergi oradan ne zaman çıkarılmıştı, bilemiyorum ama,
beni böylesine desteklemesi mutluluğumu coşkumu inanılmaz arttırmıştı.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da
üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
70'lerin mizah anlayışıyla, sağ tandanslı diyebileceğimiz bir politik kulvarda yayın hayatına başlayan
Zühtü'nün 21. sayısını gördüm kendi adıma... İlginçtir, 10 ve 11. sayıları farklı içerik ve kapakla basıl-
mış bir dergi Zühtü ama niyesini soracak olursanız ben de bilmiyorum. Belki, gazetecilik tabiriyle yıl-
dırım baskı yaptılar mühim bir olay nedeniyle, belki de numaralar karıştırıldı, hangisi mantıklı geliyor-
sa size... Dergiye dair hatırladığım bir diğer husus ebatları itibariyle oldukça büyük olduğu, neredey-
se gazete boyutlarında çıkartıyorlarmış da, vaz geçmişler sanırım..smile Bir de derginin genel yayın yö-
netmeni Cemalettin Cem Ertürk'ü 70'lerde çizdiği Dede Korkut çizgi romanından hatırlıyorum,.. yine
Kurdoğlu, Karaşahin gibi çizgiromanları da mevcuttu, hatta rivayete göre film yönetmenliği dahi yap-
mış kendisi... Neyse, laf lafı açıyor böyle güzellikler görüldüğü gibi, Morcoin dostumuza derginin kilo-
metre taşı sayısı için teşekkürlerimi iletiyorum, elinize sağlık..