Scan drzeko, edit Assad, 300dpi, original size
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Scan drzeko, edit Assad, 300dpi, original size
Kaliteli paylaşımlar. Keyifle okuyorum, değerli dostlarım. Emekleriniz için çok teşekkür ederim drzeko ve Assad, ellerinize sağlık.
Bu kapaklara insan bakmaya doyamıyor ve Tommiks hiç eskimiyor, Suzi ise aslasağolun üstadlarım
![]()
Assad .
Çizgi roman; uluslar arası alanda; geçmişi çok eskilere uzanan bir sanat dalı olarak kabul ediliyor bildiğiniz gibi,..
Ülkemizde ise, tam tersi bir istikamette çizgi romana hep kuşkuyla bakılmış, bu hususun bir nevi toplumun belle-
ğinde yer etmesi için, her türlü ideolojik aygıt aracılığıyla ebeveyinlere empoze edilmeye çalışılmıştır.. Hatırlayın,
ilkokuldan bu yana ailemizin büyükleri ya da öğretmenlerimiz aracılığıyla çizgi romanın zararlı olduğu konusunda-
ki nutukları. Sanırım bu sebeplerden dolayı, ülkemiz topraklarındaki her türlü engellemeye rağmen sevilerek oku-
nsa da, bir ekol oluşturamamışız bu konuda. Amerika'da Yellow Kid ile ciddi anlamda başlayan çizgi serüveni, cid-
di bir sanat dalı olma yolunda devasa adımlar atmış, Japonya, Kıta Avrupası (Fransa, Belçika, İtalya vb) gibi ekol-
lerin de yarattığı sinerjiyle, artık bir sanat dalı olarak bahsedilmeye başlanmıştı. Bizdeyse çok önemli bir çizgi ge-
leneği olmasına rağmen, kılıçlı kahramanlara sıkışıp kalan bir çizgi stratejisi nedeniyle, esamemiz bile okunmam-
akta bu konuda... 1950'lerden 1990'lara, kırk yılda sabun köpüğü misali tükettik çizgi romanı el birliğiyle yazık ki.
Tabi bir konuda ekol olmak için, uzun yıllar geçmesi ve bu alanda ciddi bir birikim ve yetenekli çizerler çıkartma-
mız gerekiyor... Ve umarım tıpkı burada Tommiks paylaşımının insanlara ulaşmasını sağlayan çizgi severler ve fo-
rumlar aracılığıyla, bir nebze de olsa katkıda bulunuruz bu meseleye...
Sevgili Drzeko, sevgili Assad, emekleriniz adına teşekkür ve saygılarımla...
Tommiks bir essegesse klasiği. General Ruiz macerası ise, kalavera ile birlikte benim klasiklerimden birisi. Binbirsurat ve Tawegalı Kanada maceraları da bunların arasında ve tüm bu serüvenleri de tertemiz arşivleyeceğiz olağanüstü çabalarınız sayesinde.
Çok teşekkürler dostlar.
Assad .
Tom miks' i her hafta bayi'ye gidip almak gibi bir heyecanı yaşamıştım. Teksas'ı tercih etmeme rağmen. İkisi biribirini tamamlıyorlar bana göre. Paylaşımınız için teşekkürler.
.