Konu: Kinova Özel Ceylan Yayınları 6. Seri Sayı 27 (1960)

Aktif Üye

Seviye: 41 
    Tecrübe: 2,169,696
    Sonraki Seviye: 2,530,022

Beğenmiş
    1,181
    Beğenilmiş
    3,327
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

İlk 6 sayısı fotoroman olarak yayımlandıktan sonra, normal haline dönerek
    yayımlanmaya devam eden 6. seriye ait Türk çizimi bir Kinova. İyi okumalar.
    Kıbrıs'tan selam ve sevgilerimle...

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
    Konu palio68 tarafından (24.02.19 Saat 20:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: Konu paylaşımı 6.seri olarak tekrardan düzenlendi

Admin
    Nereden
    dünyanın sonu

Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,822,648
    Sonraki Seviye: 13,849,320

Beğenmiş
    14,656
    Beğenilmiş
    10,483
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Kinova Ceylan Yayınları tarafından 1959 yılında basılmaya başlamasından hemen sonra 1960 yı-
    lı dahilinde yerli çizimlere geçilmesi ilginç, zira daha geç dönemlerde çizildiğini düşünüyordum ki,
    bu yayını görünce yanıldığımı anladım.:) Demek ki İtalya orijinallerinin Türkiye basımları daha er-
    ken bir zamanda bitmiş olacak ki, sevilerek okunan Kinova'nın, ekonomistlerin deyimi ile, "marji-
    nal fayda"sının en üst seviyede tutulmasını sağlamak amaçlanmış olabilir...

Yıllanmış şarap tadındaki bu Kinova için, üstada içten teşekkürlerimi iletiyorum.

Admin
    Nereden
    Bursa

Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,441,067
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    11,167
    Beğenilmiş
    79,756
    Adı Geçen
    1 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Arkadaşlar öncelikle uzun bir aradan sonra merhabalar diyerek, serinin konusu hakkında bilgi vermek istiyorum.
    İlk 6 sayısı fotoroman olarak yayımlandıktan sonra, normal haline dönerek yayımlanmaya devam eden 5. seriye ait yayınlar
    ilk 6sayısı 100 kuruş iken 7 sayıdan sonra çıkanlar çizgi romana dönüşerek etiket fiyatı da değişim göstererek
    60 Kuruş olarak devam etmektedir ve kitap üzerinde özel ifadesi yoktur.. Burada paylaşılan Kinova 6 seriye ait olup seri başlangıcı 75 Kuruştur.
    6 seri olarak hali hazırda sayı 22 ile sayı 86'ya kadar olan bölüm taranmış durumdadır ve kitapların kapaklarında özel ifadesi bulunmaktadır.
    Bu yüzden konu başlığını yeniden Kinova seri 6 olarak değişim yapılması gerekmektedir.
    Harika paylaşım için dostlarımıza teşekkürlerimizi unutmadan arz ederim..

Çizgili Kitap

Seviye: 49 
    Tecrübe: 8,861,152
    Sonraki Seviye: 10,000,000

Beğenmiş
    3,293
    Beğenilmiş
    3,607
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Kapakta,,Long Rifle,Kızıltüy,Doğanay..İlk sayfada tüm heybeti ile Sam Boyle (Kinova)..Gerisi teferruat..Teşekkürler caretta..Ellerine sağlık..

istanbullu
    Guest
    Ceylan,tay,ürer serilerinde hala benim çözemediğim muammalar var.O kadar seri çıkartmışlar ki insanın karıştırmaması mümkün değil.Acaba birgün bunların tamamlandığını görmek mümkün olacak ve bizler bunu görecek miyiz?Sayın caretta çok sağol.

Aktif Üye

Beğenmiş
    1,181
    Beğenilmiş
    3,327
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Ceylan Yayınları,Tay ve Ürer Swingler ile ilgili uzmanlar forumumuzda.Özellikle Savataged ve Palio 68 adminlerimiz.

Ercu unlu
    Guest
    Türk çizimi maceralar bende positif etki yapıyor. Türk çizimi Swing'ler gibi. Kısa seri macera kitaplarında seriyi kesintisiz ilgi uyandırdığından dolayı da pek yararlı buluyorum. Kısa seri Kinova maceralarına renk katan türk çizimi paylaşımınız için teşekkür ederim.

Aktif Üye

Seviye: 42 
    Tecrübe: 2,619,537
    Sonraki Seviye: 3,025,107

Beğenmiş
    1,788
    Beğenilmiş
    1,432
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    benim için fumettiler içinde çizgi romanlar bir yana, kinowa bir yana. özellikle eşsiz olanları, yani türk çizimler bir başka. çok çok sağolun sayın caretta.

Aktif Üye

Beğenmiş
    1,181
    Beğenilmiş
    3,327
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Türk çizimi Kinowa'lar Samim Utkun ve Orhan Tunçdemir tarafından yazılarak çizilmiş.
    Bu maceranın çizimleri Samim Utkun'un değil.Bir ara bu Türk çizimi maceraları listelemeye
    çalışmıştım ama macera isimleri ve başlangıçları net değil.Bir de aynı macera 3-4 koldan
    yürüyordu.Yani Sam ve Dog,Silver,Long ve Boni Karl aynı macerada 4 değişik mekanda
    mücadele ediyorlardı.
    Türk çizimi Kinowa'ların bir özelliği de Esse Gesse ve diğer yayınlarda olmayan
    karakter Boni Karl'ın maceralara katılması.Montanalı Tilki Karl!Türk yaratıcılığın
    bir tezahürü.Blody Dog Esse Gesse karakteri.Silver ve Doğanay'ın oğulları (Sam
    Boyle'nun torunu)Küçük Atmaca da Türk ürünü.Belki de dede-torun beraber olan
    tek çizgi roman Kinowa!

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 4

Konu Etiketleri:

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları