* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Ellerine sağlık dostum, Kaptan Swing mi Zembla mı, ben karar veremiyorum, ikisini de çok seviyorum![]()
Bir kitap 2 macera..Bir göze razıydık sen bize 2 göz verdin..Teşekkürler ercu unlu..
Sizi bilmem ama bu 262 numaranın kaç türlü macera içerdiğini ben kendi adıma hatırlamıyorum bile...
90'lı yılların ortalarına doğru yayınlanan ve 2. Ana seri olarak adlandırdığımız Ertuğrul Ürer imzalı bu
sayılar üzerine daha önce defalarca yazıp çizdik ama yeri gelmişken bir kez daha üzerinden geçmek-
te fayda var sanırım... Çalakalem yayıncılığın en özel örneklerinin verildiği Ürer sayıları 2. Ana serinin
200'lü sayılarında, tabir-i caizse iyice zıvanadan çıkmıştı hatırlanacağı gibi... Ana maceraları tespit et-
menin ne denli zor olduğunu anlatmaya gerek bile yok sanırım, iadelerin kapak ve sayı numaralarının
değiştirilerek yayınlandığı bir ortamda... Hal böyle olunca da, aslında çizgi roman yayıncılık geçmişim-
izin son demlerinin ne denli sıkıntılar içinde geçtiğini gözler önüne sermesi açısından önemli bir çalış-
ma olduğunu da belirtmeden geçmek olmaz sanırım bu vesileyle. Teşekkürlerimle üstadım, eline sağ-
lık...
Numaralardan falan anlamam. Sokak tezgahından gözümü kapayıp seçtim denebilir swingleri geçenlerde. E. Ürer' in yabancısıyım. Bilmem anlatabiliyor muyum. Daha eski Swinglere rastlarsam tanırım gibi geliyor. Sana teşekkürler..
Savataged'e katılıyorum. Bende aynı kapağın ve aynı sayı numarasının olduğu farklı maceralar içeren iki albüm daha var. İlginç. Teşekkürler Ercu bey.
.