Çizgili Kitap is 18 years old - Çizgili Kitap puni 18 godina - Çizgili Kitap ha 18 anni - Çizgili Kitap tiene 18 años - Çizgili Kitap 18 yaşında - Çizgili Kitap 18 वर्ष का है - Tá Çizgili Kitap 18 bliana d’aoi - Çizgili Kitap - International Comics Joint Brother Forums Union - www.cizgilikitap.com

Konu: Ratip Tahir Burak - Koca Yusuf Avrupa'da

Aktif Üye

Seviye: 26 
    Tecrübe: 123,979
    Sonraki Seviye: 125,609

Beğenmiş
    68
    Beğenilmiş
    647
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

Koca Yusuf devam ediyor.

İlk bölüm Pazar günleri tam sayfa renkli olarak tefrika edilmişken,bu ve sonraki bölümler günlük olarak yayınlanmıştır.
    Pazar günleri yine tam sayfa renkli devam ederken,diğer günler tek bant siyah beyaz olmuştur.

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

Admin
    Nereden
    Bursa

Seviye: 57 
    Tecrübe: 32,378,765
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    10,650
    Beğenilmiş
    79,345
    Adı Geçen
    1 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Sayende kaybolup gitmeye yüz tutmuş çizgi romanları okumanın keyfini sürüyoruz dostum, emeklerin için çok teşekkürler.
    Cengiz .

EKDG
    Nereden
    Paraguay

Seviye: 50 
    Tecrübe: 11,618,394
    Sonraki Seviye: 11,777,899

Beğenmiş
    6,148
    Beğenilmiş
    12,240
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Nadide, eşsiz paylaşımlar. Emeklerin için çok teşekkür ederim, Sevgili dostum Kolibri. Ellerine sağlık.

Admin
    Nereden
    dünyanın sonu

Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,452,446
    Sonraki Seviye: 13,849,320

Beğenmiş
    14,657
    Beğenilmiş
    10,452
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Alıntı savataged Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ratip Tahir, Türkiye çizgi tarihimiz içerisinde kendine has bir çizgi üslubulun temsilcisi aynı zamanda. 40'lı 50'li yıllardaki girişimlerin içindeki belki de en tutarlı çizgilere sahip kendisi,.. Paris'de resim eğitimi almış ve resim öğretmenliği yapmış birisi bildiğiniz gibi ve bu husus yarattığı çizgi romanlarda bariz bir şekilde hissedilmekte,.. onun çizgilerinde bildik çizgi kahramanlarımızın hikayelerindeki gibi (Teks, Zagor vb) bir hareket aramak yanlış olur zira resmettiği hemen her şey sanat kavramı içerisinde tanımlanabilecek özelliklere haiz... bu da onu çizgi tarihçemiz içerisinde özgün olarak tanımlamamız gerekliliğini doğuruyor bana göre... bir çizgi erbabını, bir çizgi roman erbabının kaleminden izlemekse benim için ayrı bir keyif her zamanki gibi,.. seni izlemek, çizdiğin çizgiler üzerinde yolumuza hiç şaşırmadan devam etmek şanstan da öte anlamlar içeriyor benim için,.. Müteşekkirim emeklerin adına...
    Alıntı savataged Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Pehlivan Tefrikaları" adını ilk kez duyduğum zamanı hatırlıyorum da, henüz küçük bir çocuktum... 1940'lı yılların bir geleneği olduğunu çok sonraları öğrenmiştim... Sanırım Ratip Tahir de, bu işin ağa babasıydı o yıllarda, yani buradaki uzun uzadıya çizilen Koca Yusuf maceraları bana ilk etapta bunları çağrıştırıyor... Ratip Tahir'e dair geşmişte de oldukça güzel çizgiler yayınlamıştı üstad ve yine devam ediyor olması, benim gibi Ratip Tahir'e dair detayları merak edenler için bulunmaz fırsat,.. Kendi adıma, yayınlanan her bir çalışmasıyla konuya daha hakim hissediyorum kendimi ve nam-ı diğer El Kolibri'nin bu eşsiz emekleri, çizgi tarihçemizi derdest etmeye devam ediyor her zamanki gibi...
    Yukarıdan devam ediyorum Koca Yusuf ve Ratip Tahir hakkındaki düşüncelerime,... bu tarz çalışmaları okumak, hatta sindirmek zordur her daim,..çünkü biraz ilgi gerektiren çalışmalar bunlar açıkçası,.. çoğu zaman es geçtiğimiz bu tarz çalışmalar, Kolibri gibi bir çizgi üstadının emin ellerinde nitekim... Adeta hayat buluyor bir kez daha Çizgili Kitap koridorlarında... Çok çok teşekkür ediyorum üstadım.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 3

Konu Etiketleri:

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları