Büyük Üstad Ratip Tahir Burak'ın Hürriyet Gazetesi'nde, Barbaros'un Son Seferi adlı çizgiromandan sonra çizdiği Koca Yusuf adlı çalışması.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Büyük Üstad Ratip Tahir Burak'ın Hürriyet Gazetesi'nde, Barbaros'un Son Seferi adlı çizgiromandan sonra çizdiği Koca Yusuf adlı çalışması.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Gazete köşelerine saklanmış olan tarihleri gün yüzüne çıkartmaya devam eden kolibri dostumuza teşekkürler.
El Kolibri Klasikleri ne ne yazılabilir ki?Adı üstünde zaten.Hepsi ayrı bir tarih,her biri ayrı bir güzellik.
Ellerine sağlık dostum.Bu eserlerin her daim ulaşabilir olması çok güzel.
Teşekkürler üstadım...
“Hayat ne güzel hoş. Haydi durma sevgiline koş”.
Gazete küpürlerini ulaşmak çok zordur. Tarih yazılıyor. Değerli Arşivini bizlerle paylaştığın için, çok teşekkür ederim Kolibri. Ellerine sağlık.
"Pehlivan Tefrikaları" adını ilk kez duyduğum zamanı hatırlıyorum da, henüz küçük bir çocuktum... 1940'lı yılların bir geleneği olduğunu çok sonraları öğrenmiştim... Sanırım Ratip Tahir de, bu işin ağa babasıydı o yıllarda, yani buradaki uzun uzadıya çizilen Koca Yusuf maceraları bana ilk etapta bunları çağrıştırıyor... Ratip Tahir'e dair geşmişte de oldukça güzel çizgiler yayınlamıştı üstad ve yine devam ediyor olması, benim gibi Ratip Tahir'e dair detayları merak edenler için bulunmaz fırsat,.. Kendi adıma, yayınlanan her bir çalışmasıyla konuya daha hakim hissediyorum kendimi ve nam-ı diğer El Kolibri'nin bu eşsiz emekleri, çizgi tarihçemizi derdest etmeye devam ediyor her zamanki gibi...
Canı gönülden teşekkürler...
kolibri .