Cengiz .
Kalite çıtasını yükselttiğiniz için, çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık Dostlarım, Atlantis51 ve Mandos.
.
Balonlama ille de renklendirme amacıyla yapılmaz. Siyah beyaz olarak da Türkiyede yayınlanmamış bir kitabın balonlaması yapılabilir. Bu tür uygulamalar forumlarda kimi arkadaşlar tarafından yapıldı.
Atlantis51'in dediği gibi seri halinde renkli olarak yapılabilirse güzel olur.
Emek veren dostlara çok teşekkür ederim.
Seriye farklı bir hava katan değerli paylaşım ve emekleri için dostlarımıza teşekkürlerimle.
En baştan beri müthiş tuttuğum fikir ki çalışmaları gördükçe bazı karelerin orijinallerinden çok değişik olduklarını anlıyoruz, bu anlamsız farklılıkların neden yapıldığını da hiç çözemedim, orijinal asıldır, Martin Amca en çok sevdiğim kahramanlardan ve artık orijinalini okuyabileceğim için şanslıyım, zaten çizgi romanda siyah beyazı seviyorum, lakin renklilerinin de balonlanması olursa çok da güzel okurum yaniellerinize sağlık dostlarım, kaymak çalışma işte tam buna denir
![]()
.
İtalya'da bu seriye ait bir renklendirme çalışması olmadığını hatırlıyorum,.. Almanya baskılarında, olasılıkla oraya özgü renklendirme çalışmaları gerçekleştirilmiş ve 5-6 sayılık bir iş kotarılmış öğrendiğimiz kadarıyla,.. Renkli okumak belki ayrı bir deneyim olacaktır Martin'i ileride ama bu tarz balonlamalar da, sevgili Mandos'un harikulade örneklerle sunmaya çalıştığı gibi orijinal çizimlerin ne olduğunu tam olarak göstermesi açısından önemli, bu anlamda da çalışılması hususu ve arşiv değeri ekstra yüksek bana göre... Bu konudaki özverili çalışmalarıyla Atlantis51 ve Mandos dostlarımıza içten teşekkürlerimi iletiyorum...
RA'NIN İNTİKAMI
Orijinal Adı: La Vendetta di Ra (İsmin tercümesi: Ra'nın İntikamı)
Orijinal Sayı: MM2
Orijinal Tarih: 1982.05
Çizer: Giancarlo Alessandrini
Yazar: Alfredo Castelli
Maceranın Türkiye baskıları: KM-#1, Tay31-#2&3, TayAlbüm41-#2
Belize'de araştırma yaparken kaybolan bir arkeolog kızına karmaşık bir mektup gönderir. Bir konferansı sonrası Martin ile tanışan kız yardım ister. Mexico City'ye giden kahramanlarımız ve kız, babanın izini sürerken Mayalar ile Mısırlılar arasında bir ilişki bulur.
TAGS: Sergej Orloff, Mısır, Maya, Mexico City
NOT: Çizimleri hoş, senaryosu orta. Sergei Orloff'un ilk olarak görüp tanıyacağımız macera. Devamı bir sonraki sayıda 34 sayfa sürüyor. Ve asıl orada Martin ile Sergej'in geçmişini öğreniyoruz. O kısımlar daha ilgi çekici.
Pırpır uçağın pilotuna dikkat ettiniz mi? Evet, yaşlanmış Mister No. (sayfa 47)
Atlantis51'in güzel ve özenli taramalarına, Mandos'un çalışmalarına teşekkürler.