* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Assad .
Konu Ercu unlu tarafından (22.02.21 Saat 19:23 ) değiştirilmiştir.
Aslan kapaklı Tom Brakslar, tam bir Western kokuyor. Teşekkürler Ercu Unlu Ellerine sağlık.
Tom Braks cilt serisi kapakları üzerine çok fazla şey söylenebilir hatırladıklarım kadarıyla... 426 sayılık cilt serisi macera bazında olmasa da, mükerrer kullanılan kapak resimleri dışında, bağımsız olarak resmedilmiş bayağı bir kapak resmi içeriyor sanırım, zira böyle yazarak da istatistik konusunda çalışmakta farz oluyor nitekim. Neyse, ilerleyen zamanlarda böyle bir çalışmanın da yapılması hususunu, aklımızın bir köşesine not edelim ilk etapta. Tabi 70'ler western yılları diğer yandan, müthiş bir furya, hatta 80'lerin içlerine kadar uzanıyor bu durum ve kapak ressamlarının da bu anlamda kolaya kaçarak, genelde çizgi romanların içeriğiyle pek bağlantılı olmayan çalışmalarla işi kotardığını söyleyebiliriz. Örneğin, Tom Braks resmi içeren kapak resimlerinin 426 sayılık bir seride iki elin parmaklarını geçmediğini, geçse bile ne denli bir istisna olduğunu hemen herkes kabul edecektir sanırım. Hele ki, 1974 yılında yayımına başlanan 363'lük Teksas ve Tommiks serilerinin özellikle 110'lu sayılarından itibaren kullanılan kapak resimlerini şöyle bir hatırlamak bile yetecektir sanırım. Aslan abi dışında, tanıdık bir çok ressam imzası yanında, kendi adıma tanımadığım imzaların görüldüğünü de belirtmekte fayda var bu arada... Çalışmalarınızla çizgileri ilerilere taşıma arzunuz takdire şayan sevgili Ercu unlu, çizgilere dair hayallerinizin asla eksilmemesi dileğiyle, teşekkürlerimi iletiyorum...
Çizgi Resimli Kitaplara ilginizden dolayı ben de size teşekkür ederim. Resimli macera kitapları çocukluktan başlayan bir alışkanlık olarak, insanın gelişmesini destekleyen, düşünme yapısını açan özelliği ile Dünya hakkında dar boyutlu görmeyi durduran ve yeni arayış ve bilgilenmeleri destekleyen çok faydalı ve yapıcı özelliği olan bir ilgi alanı olduğuna inanıyorum.Okuduğumuz kitapları geniş kitlelerle paylaşmayı da son derece yararlı buluyorum. Paylaşımlarımızın devamı gelmesi dileğiyle size başarılar dilerim.
Ellerine sağlık dostum, beyazlatılmamış paylaşımları çok seviyorum :)