Paroles Sans Papiers - Göçmen Sözcükleri
Arka Kapak Dergisi Derlemesi
Tarama: Akşamsefası
Düzenleme: Mehmet Ali
Derleme: Aster01
* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Paroles Sans Papiers - Göçmen Sözcükleri
Arka Kapak Dergisi Derlemesi
Tarama: Akşamsefası
Düzenleme: Mehmet Ali
Derleme: Aster01
* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Arka Kapak Dergisi, göçmenlerle ilgili hikayeleri - Dışlanmışlar - olarak yer alan bir albümde bulunan kısa hikayeleri sayı sayı paylaşmış. Tümü olmasa da albüm kapağı ile derleme yapıp, üstatlara telim ettim.
Emekleriniz için teşekkürler aksamsefası & MehmetAli
Sanıyorum, King'in bir kurgu romanında geçiyordu. Dış dünyadan orta dünyaya gelenler için kullanılan isimdi outsiders ama bizde çok hoş bir dil oyunuyla "dışarlıklılar" olarak çevrilmişti.
Uzun yıllarını farklı ülkelerde geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, hiçbir ülkede yabancılık çekmedim, istenmediğimi hissetmedim, kendimi bulunduğum toplumun haricinde bir yerlerde görmedim. Tersine değer görme duygusunu fazlasıyla hissettim. Çok kolay uyumlandım. Bundan dolayı, kimsenin hakkına girmek istemem.
Ama içten içe hep bir "dışarlıklı" olma ya da "dışlanmışlık" hissiyatı, içimde kıyıda köşede bir yerlerde "ben buradayım, beni unutma" deyip durdu bu uzun yıllar süresince. O nedenle "göçmenlik" kavramının, eğer bir de zoraki gelmişseniz yabancı topraklara, ne tür korkunç bir his olduğunu konusunda varsayımda bulunabilirim.
Teşekkür ediyorum emekleriniz için dostlar.