Diğer seriye de ilk bölüm ile başlayalım.
Çılgın Suphi'nin Maceraları Bölüm 1: Mücevherlerin Peşinde
Dedektif Suphi, Scotland Yard'ın Çemişgezek şubesinde çalışıyordu. Aylardır iş alamadığından odasında sıkıntıdan dart oynarken duvardan seken ok pencereyi kırıp aşağıya düştüğü sırada telefon çaldı. Suphi piposunu yakıp tüttürmeye başlayarak ahizeyi kaldırdı: "Ben dedektif Suphi Korkmaz, nasıl yardımcı olabilirim?" Arayan Kont Ançuez'di ve Kontes Fermuar'ın kaybolan mücevherlerini bulmak için Suphi'nin dedektiflik becerilerinden yararlanmak istiyordu. Suphi piposunu çekerken heyecandan külünü gazetenin üzerine düşürdü.
Suphi köşke yollandı ve kont kendisini kapıda karşılamıştı. Özgüvenli bir tavırla "Merak etmeyin, bu işler benim için çocuk oyuncağı" derken eli çarptı ve vazo kırılıverdi. Suphi bozuntuya vermemeye çalışarak toparlandı ve ayağı takılıp duvardaki lambaya tutunmasıyla gizli kolu çekince önünde duvar açılıverdi. Suphi sanki yapmaya çalıştığı zaten buymuş gibi açılan gizli geçitte ilerlemeye başladı. Birkaç dakika yürüdükten sonra karşısına çıkan duvarda "ÇIKMAZ SOKAK" yazıyordu.
Suphi geri döndüğünde kont ve kontes kaybolan mücevherlerin dolabın arkasına düştüğünü fark etmişlerdi. Mücevher bulununca kont "yine de buraya kadar zahmet ettiğiniz için ücretinizi verecektik ama kırılan vazonun parasını düşünce alacak verecek kalmadı" dedi.
Suphi çaresiz ofisine yollandı ama piposunun külünü düşürünce sıçrayıp ofisin yanmasına sebep olduğu için itfaiyeyi yanmış ofisi söndürürken bulmuştu. Suphi dedektiflerin en iyisi değildi belki ama en sakarı olabilirdi.
BU MACERANIN SONU
Bu seride şimdiye kadar 8 hikaye yazdım yavaş yavaş paylaşırım. Her bölümde Suphi başka bir işi kendince yorumlayarak yapıyor. İlk bölümde dedektif.