Konu: İtimat Kitabevi Hasan Gazeteci - Arkadaşlarıma En Güzel Fıkralar 1973

Admin
    Nereden
    İstanbul

Seviye: 41 
    Tecrübe: 2,168,327
    Sonraki Seviye: 2,530,022

Beğenmiş
    2,704
    Beğenilmiş
    2,658
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

1973 yılı basımı, İtimat Kitabevi'nden çıkan Mehmet Tekdal çizim kapaklı, Hasan Gazeteci'nin derlediği "Arkadaşlarıma En Güzel Fıkralar" kitabı. Toplam 24 sayfa,dönem fiyatı 100 kuruş.

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
    [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 32,867,273
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    28,985
    Beğenilmiş
    19,621
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    İtimat Kitapevi'ni çok iyi bilirim, toptancı olmalarına rağmen; tek tek hem kitap hem çizgi roman çok aldım oradan, artık yok, aslında çok özledim; yine içeri girip orada gezmeyi kitaplara bakarak, her oralarda olduğumda; mutlaka o sokağa yine giriyorum, üzgün, sağol dostum.

Admin

Seviye: 42 
    Tecrübe: 2,587,221
    Sonraki Seviye: 3,025,107

Beğenmiş
    13,381
    Beğenilmiş
    3,020
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Alıntı fındıkfındık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtimat Kitapevi'ni çok iyi bilirim, toptancı olmalarına rağmen; tek tek hem kitap hem çizgi roman çok aldım oradan, artık yok, aslında çok özledim; yine içeri girip orada gezmeyi kitaplara bakarak, her oralarda olduğumda; mutlaka o sokağa yine giriyorum, üzgün, sağol dostum.
    Dönemin Cağaloğlu yokuşunu ve o çevreyi unutabilmek mümkün mü? Yukarıda Zeki Ağabeyin Öncü Kitabevinden başlar, Tay Yayınları, Sosyal Yayınlar derken, Ankara Caddesi boyunca sağlı sollu kitabevlerini ve kapı önlerine kurulmuş ucuz kitap standlarını kurcalar, İran Konsolosluğun arkasına kıvrılıp İtimat'a inerdik. Korsan diye bir şey bilinmiyor daha o yıllarda, eski baskı kitap, çok bilinmeyen yazarlar ve daha ucuza okumalar yapma şansı. Üç kitap beş lira dışarıdaki tahta standlarda.

Belki zamanlar farklıdır ama aynı sokaklarda gezmiş, aynı eski İstanbul havasını solumuş, aynı kitap tezgahlarını eşelemiş dostlarla birarada olmanın keyfi gibisi yok.

Anımsattıkları için teşekkür ediyorum sevgili Zafresa ve fındıkfındık üstadlarıma.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 2

Konu Etiketleri:

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları