Çizgili Kitap is 18 years old - Çizgili Kitap puni 18 godina - Çizgili Kitap ha 18 anni - Çizgili Kitap tiene 18 años - Çizgili Kitap 18 yaşında - Çizgili Kitap 18 वर्ष का है - Tá Çizgili Kitap 18 bliana d’aoi - Çizgili Kitap - International Comics Joint Brother Forums Union - www.cizgilikitap.com

Konu: Haydut (Bardet & Troukens - Europe Comics/2017)

Admin

Seviye: 41 
    Tecrübe: 2,468,908
    Sonraki Seviye: 2,530,022

Beğenmiş
    12,621
    Beğenilmiş
    2,920
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

"Yağmur büyük bir gürültüyle patladı
    Biz Güneşe doğru düşerken
    Ve birincisi oradaki ikincisine dedi ki
    Umarım eğleniyorsundur.

Kaçan grup,
    Kaçan grup.
    Ve gardiyan ve denizci Sam
    Herkesi arıyorlardı
    Kaçan grup için."
    (Paul McCartney "Band on The Run")

Kitabı çevirirken aklıma Paul McCartney'in bu şarkısı geldi. Açtım, çevirirken dinledim. İyi geldi. Bir bölümünün sözlerini çevirip buraya da eklemek istedim.

"Haydut", gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkarak eski bir banka soyguncusu olan François Troukens'in yaşadıklarını anlatan bir Avrupa suç-kurgu çizgi romanı.

Kitap, siyah beyaz mürekkeple çizilmiş, sade bir grafik roman. Silahlı bir banka soyguncusunun çocukluk anılarını, işleri, hayallerini ve hapis hayatını harmanlayarak sunuyor. Kısaca özetlemek gerekirse, Brüksel'de eski bir silahlı soyguncu olan ve özellikle Batı Avrupa izleyicileri tarafından daha iyi tanınan yazar/film yönetmeni Francois Troukens'in gerçek yaşam öyküsü.

Hapishanedeki ilk dönemi onu "ıslah" edemediği gibi, daha da sertleştirmiş, sonrasında bir dizi başarılı soygun gerçekleştiren usta bir suçluya dönüştürmüş. Ama oğlu doğup büyüdükçe hayatı değişmiş ve sonunda yakalanıp yirmi yıl hapis yatmış. Hapishanede geçirdiği bu ikinci dönem onu okumaya yöneltmiş ve hapisten çıkmasının ardından yazar ve film yönetmeni olmuş. Hapishane sistemi ve mahkûmların rehabilitasyonu üzerine çalışan Chrysalibre adlı bir yardım kuruluşu kurmuş.

Troukens açıkçası yetenekli bir adam. Bu çizgi roman, çocukluğunun, suçlarının ama aynı zamanda ailesine olan sevgisinin de öyküsünü anlatıyor. Ayrıca kaçarak yaşamanın nasıl bir şey olduğunu gösterdiği için de, kesinlikle etkili.

Çizgili Kitap üyelerine iyi okumalar dilerim.

* Bugüne kadar en az 50 mesaj yazılmış olmalı *

FACEBOOK'TA PAYLAŞ
profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları