Konu: ABD Üçlemesi Cilt 1 Kan Bağları (Yves H. & Hermann)

Admin

Seviye: 42 
    Tecrübe: 2,655,501
    Sonraki Seviye: 3,025,107

Beğenmiş
    13,454
    Beğenilmiş
    3,090
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

Yolsuzluk, şiddet, sosyal çürüme, cinayetler, kirli polisler... Zulüm ve karmaşayı konu alan üç suç noir hikâyesi.

ABD Üçlemesi, yazar Yves H. ve çizer Hermann'ın üç ayrı öyküsünden oluşuyor. Her üç öykü de ABD'de farklı zamanlarda ve farklı yerlerde geçen suç öyküleri. Avrupalı yaratıcıların Amerikan suç kurgusuna bu kadar hâkim olması da ilginç. Avrupalı çizgi roman ustası Hermann ve oğlu, yükselen yazar Yves H. kendilerine özgü bir anlatım üslubuyla ve nefis çizimler eşliğinde Amerikan ruhunun karanlık tarafına acımasızca hicivsel bir bakış atıyorlar. Kan Bağları'nın doğu kıyılarında kol gezen kötülükten, "İpanemalı Kız"ın suç dolu Los Angeles'ına kadar, bu üç öykü, yeni bir Babil tablosu gibi.

Öyküler birbirinden çok farklı, ancak her biri kendi başına, kendi ayakları üzerinde duruyor. Hikâye anlatımı canlı ve keskin, detaylar kendinizi Büyük Kanyon'da, Los Angeles'ta, Hollywood tabelasının altında veya şehrin merkezindeymiş gibi hissettiriyor.

Yine de naçizane bana sorarsanız ve Amerika'nın suç dünyasına Avrupa'dan bir bakış istiyorsanız, Torpedo'ya bir şans verin derim. Belki biraz daha karikatürize gelebilir ama çok çok iyidir.

Geleli serinin ilk kitabı olan Kan Bağlarının öyküsüne.

Genç dedektif Sam Leighton, bir dizi korkunç suçu araştırırken büyük şehrin sefil gerçekliğini keşfeder. Cinayetler, paranoyak olduğu kadar güçlü bir adam olan Joe Beaumont'un işidir. Joe, yalnızca alkolik ve hayal kırıklığına uğramış bir kabare dansçısı olan güzel karısı Gladys'in gösterilerine katılmak için halk arasına çıkar. Sam'in gizemli partneri Phillip Meadows, Sam'in başına Gladys'in, Sam için tehlike ne olursa olsun onları Beaumont'a götürmesini umarak onu Sam'in önüne çıkarır!

İyi okumalar dilerim.

* Bugüne kadar en az 50 mesaj yazılmış olmalı *

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,368,161
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    29,071
    Beğenilmiş
    19,739
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Sadece göz gezdirdim, daha okumadım, en kısa sürede kesin okuyacağım, çizgiler müthiş, tam benim tarzım, hatta siyah beyaz olsa; Bonelli gibi bile diyebiliriz, çok sağol dostum, muhteşem paylaşım

Üye

Seviye: 26 
    Tecrübe: 110,839
    Sonraki Seviye: 125,609

Beğenmiş
    2,461
    Beğenilmiş
    105
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Teşekkür ederim sayın victoryv. Kapaklar ve konu çok güzel görünüyor.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 2

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları