Çizgili Kitap is 18 years old - Çizgili Kitap puni 18 godina - Çizgili Kitap ha 18 anni - Çizgili Kitap tiene 18 años - Çizgili Kitap 18 yaşında - Çizgili Kitap 18 वर्ष का है - Tá Çizgili Kitap 18 bliana d’aoi - Çizgili Kitap - International Comics Joint Brother Forums Union - www.cizgilikitap.com

Konu: Kaderin Cilvesi (Paco Roca - Fantagraphics Books / 2018)

Admin

Seviye: 41 
    Tecrübe: 2,468,963
    Sonraki Seviye: 2,530,022

Beğenmiş
    12,621
    Beğenilmiş
    2,920
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

Çoğumuzun bilmediği, herkese Sovyetler ile Amerikalıların ortak zaferiymiş gibi öğretilen II. Dünya Savaşı'nın bilinmeyen 315 sayfalık bir anlatıSI var elinizde. İç savaşta yenilmiş Bir avuç İspanyol kaybedenin nereden nereye savrulduklarının da öyküsü aynı zamanda.

Miguel Ruiz, İspanya İç Savaşı'nda vatanları için savaştıktan sonra II. Dünya Savaşı'nda dünyanın dört bir yanındaki savaşlara katılmış bir grup olan "La Nueve (Dokuz)" nin üyesi, Fransa'da sürgünde bulunan bir İspanyol gazisi. Avrupa ve Afrika'da yıllarca süren yolculukları, ülkelerine duydukları sevgi ve acımasız diktatörlüklere duydukları nefretle beslenmiş yıllar boyunca

Miguel efsane birlik "La Nueve" ile birlikte Hitler'in "Kartal Yuvası" na giderek orayı temizlemenin ardından, İspanya'yı faşizmden kurtarma çabasında olanların arasına katılma niyetinde ama "kaderin cilvesiyle" savaş onun için farklı bir biçimde sona erecek.

Bence kitapta anlatılan Miguel, ülkesinde faşizme karşı intikam almak umuduyla acı çeken ve savaşan genç, idealist anarşist savaşçı değil. Ama her gün koltuk değnekleriyle mezarlığa gidip gelen, ölümünü bekleyen ve genç komşusuna sızlanan yaşlı adam da değil. O her ikisi ve daha da fazlası.

Roca, bize bileşik bir karakter olan Miguel Ruiz'in "anılarını" kullanarak, vahşi faşizme cesurca karşı koyan ve onu geri püskürten unutulmuş bir nesle övgü niteliğinde bir hikâye anlatıyor.

Kitaba İspanya İç Savaşı'nın son günlerinde, faşist güçler gelmeden önce bir limandan kaçmaya çalışan binlerce kişinin olduğu bir sahneyle başlıyoruz, sonra Afrika'ya ve oradan Avrupa'ya, Paris'in kurtuluşuna geçiyoruz. Karakterler ve tuhaflıklarıyla dolu harika bir roman, mükemmel bir anlatım ve güzel çizimler. İyi araştırılmış ve güzel yazılmış fantastik bir öykü. Sayfaları gezerken hem savaşın hem de yaşlanmanın dehşetini görüyorsunuz. Senaryo, vahşeti belgelemekten de kaçınmıyor. Ayrıca, öte yandan sahadaki askerlerin yoldaşlığını ve savaşta birçok kişinin başına gelen ölümün hüznünü de gösteriyor.

Paco Roca, hem yazım hem de çizim konusunda harika bir iş çıkarmış. II. Dünya Savaşı ve İspanya İç Savaşı'nın pek de tartışılmayan bir tarafını belgeleyen harika bir okuma. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri ve pek çok Avrupa ülkesinde savaş sırasında bu İspanyol gönüllülerin rolü pek bilinmiyor.

Kitap Art Spielgeman'ın "Maus" grafik romanında kullandığı anlatı tekniğini kullanmış. O nedenle kitap İspanya'da "İspanya'nın Maus"u olarak adlandırılıyor. Maus grafik romanını bir ara tarayıp paylaşayım. O da enfes bir grafik romandır.

Yine Paco Roca'nın İspanya İç Savaşı'nda son zamanlarında geçen "Deniz Feneri" adlı kitabını da çevirip [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.] paylaşmıştım.

Ayrıca bu kitabın öncülü sayılabilecek bir kitabı daha var Paco Roca'nın. Wrinkles. Ama internet üzerinde bir kopyasını bulamadım. Bulursanız lütfen iletin bana. Ya da ben bulursam onu da çevirip paylaşırım. Paco Roca gerçekten çok ama çok iyi.

Tüm Çizgili Kitap dostlarına iyi okumalar dilerim.

* Bugüne kadar en az 50 mesaj yazılmış olmalı *

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 32,230,944
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    28,809
    Beğenilmiş
    19,467
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Hemen indirip okudum, çok sağol dostum, doğuştan artı atadan anarşist komünistim

Altın Üye

Seviye: 40 
    Tecrübe: 1,783,031
    Sonraki Seviye: 2,111,327

Beğenmiş
    213
    Beğenilmiş
    66
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Çok Niş bir paylaşım nadide bir eser bize okuma şansı verdiğiniz için en içten teşekkürler.(Buradaki Niş kelimesini mimaride geçen Nişle karıştırıp akşamsefası ile bizim paylaşımlara oyuk paylaşımlar diyen bir arkadaş vardı kulakları çınlasın ilahi ne gülmüştüm)

Üye

Seviye: 25 
    Tecrübe: 82,366
    Sonraki Seviye: 100,000

Beğenmiş
    2,070
    Beğenilmiş
    88
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Çok güzel bir kitap çok güzel bir seçim. Teşekkür ederim.

Admin
    Nereden
    İstanbul

Seviye: 41 
    Tecrübe: 2,113,558
    Sonraki Seviye: 2,530,022

Beğenmiş
    2,628
    Beğenilmiş
    2,602
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Dört dörtlük bir paylaşım olmuş, müthiş. Paco Roca'yı ilk defa okuyacağım. Çok teşekkürler victoryv.
    [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 4

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları