[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
İyi hafta sonları
İyi hafta sonları
Hafta sonunu Teks bayramına dönüştüren dostumuza teşekkürler.
Bu seride kapaklar gerçekten muhteşem, eline sağlık dostum, Tex ilk okumak için bu seriden başlamak lazım sanki, 200. sayıyı okudum, bu seriye baştan başlayabilirim :)
Kirk Douglas'ın unutulmaz Doc Holliday performansıyla adından yıllarca söz ettiren Gunfight at the O.K. Corral filmine atfen yazılıp-çizilen bu macera, kendi adıma son dönemde okuduğum ve beğendiğim Tex maceraları arasında ilk sırada. Oldukça sert geçen macera, Corrado Mastantuono'nun sert çizgileriyle de iyiden iyiye sertleşiyor. Tabi Mauro Boselli gibi bir senaryo dehasından da bahsetmemek olmaz sanırım. Tex'in konuşma balonları, Boselli ile emin ellerde bana göre. Macera aslında "Vegas'lı Cellatlar" isimli 201. sayıda, Mexika'daki Naco adlı yerde bir Cantina'da Tex'in müthiş bir düelloya girmesiyle başlıyor.:) Tex hep serttir bilirsiniz, ama burada daha da sertleşiyor sayfalar ilerledikçe. Dediğim gibi önce 201'den başlanması tavsiyesiyle.:) Teşekkür ederim Atlantis51.
Corral'da Düello üzerine yaklaşık 12 film yapılmıştır, Tombstone, Arizona'daki güç ve egemenlik mücadelesi dönemin çok satan gazetelerinin de magazinsel zorlama yorumları nedeniyle Wyatt Earp, Doc Holliday ve diğer kişiler dönemlerine göre kahraman yada kötü adam olarak ele alınmıştır. İlk defa sessiz sinema döneminde ele alınan bu düellonun yıldızı ne kadar Wyatt Earp olsada, günümüze yaklaştıkça Earp kardeşler ve Doc Holliday de gerçek yaşamlarında olduğu gibi kötü adam tiplemesine dönüştürülür, izlediğim en ilginç filmlerden birisinde Henry Fonda oldukça değişik bir yorum ve oyunculukla karşımıza çıkarken, bir diğerinde Wyatt Earp'ün kısa bir süre sevgilisi olduğu senaryosu ile Kalemiti Ceyn'in gözünden bir korkak olarak Wyatt Earp'ün ve ayyaş olarak Doc Holliday'in karekterize edildiği görülür. Tex'in hep bir yerinde Wyatt Earp'ün olduğunu düşünmüşümdür, Tex'in geri planına baktımızda da kendisine tıpkı Earp'ün geri planında olduğu gibi yardım eden kankaları ve akrabaları vardır, tıpkı ilk dönem filmlerde Earp'ün olduğu gibi Tex'inde adalet sağlayıcı imajı öne çıkar ve sanırım en ünlü Western efsanelerinden birisinde oynamakta Tex'e yakışır. Eyvallah...