Konu: Morten Dürr & Lars Horneman - Zenobia (Mülteci Bir Kız Çocuğunun Öyküsü)

  1. #1
    Super Moderator
    Üyelik Tarihi
    Sep 2018
    Mesajlar
    952

    Seviye: 40 
    Tecrübe: 2,002,788
    Sonraki Seviye: 2,111,327

    Beğenmiş
    12,100
    Beğenilmiş
    2,300
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu



    Geçenlerde okuma gruplarında sözü edilince ve sayfa sayısı da nispeten az olunca oturup çevirmeye karar verdim. Üstüne amatör bir biçimde balonlamaya çalıştım haliyle. Keyifli okumalar dileyemeyeceğim sizlere ne yazık ki. Keyifle okunacak bir yapıt değil çünkü.


    Amina köyüne kadar ulaşan savaşın ortasında kalmış, Suriyeli bir kız çocuğu. İşler bunaltıcı hale geldiğinde annesi ona Zenobia'yı hatırlatır. Güçlü olması gerektiğini, isterse her şeyi başarabileceğini telkin eder.

    Savaştan kaçabilmek için diğer mültecilerle birlikte bir tekneye biner ama tekne batar ve dalgalar Amina'yı derin suların kucağına atar. Amina karanlık sularda annesiyle saklambaç oyunlarını, birlikte dolma yaptıkları zamanları ve amcasıyla birlikte kaçmak için çıktığı yolculuğu hatırlar. Aklının bir köşesinde hep kraliçe Zenobia vardır.

    Zenobia yürek burkan ve fazlasıyla gerçek bir hikâye.Bir çocuğun savaş deneyiminin öyküsü.

    Az kelimeyle ve neredeyse tamamen resimlerle anlatılan Zenobia, çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de sesleniyor.

    [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

  2. #2
    Ç. R. Düzenleme
    Üyelik Tarihi
    Nov 2015
    Mesajlar
    349

    Seviye: 37 
    Tecrübe: 1,091,996
    Sonraki Seviye: 1,209,937

    Beğenmiş
    1,768
    Beğenilmiş
    1,581
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    ;................................................. .................................................. ..........................................

    A. Küçükyavuz, Kötülük Problemi ve Modern Dönem Tasarım Delili adlı YLT' de ne diyordu_?

    Aşağıda sosyal medyada gündeme gelen Suriyeli bir çocuğun yazdığı mektup okuyanların zihnine açık bir biçimde kötülük mefhumunu getirecektir.

    "Bu benim vasiyetimdir. Canım annecim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım! Arkadaşlarıma de ki: 'O açlıktan öldü...' Ve sen abiciğim! Üzülme; ama, ikimiz birlikte, 'Biz açız!..' dediğimizi hatırla. Ey Ölüm meleği! Acele et ve ruhumu al ki artık Cennette yemek yiyeyim. Ben çok açım. Ve ey ailem! Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de Cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim."

    Savaşın bütün acılarını iliklerine kadar hisseden bu Suriyeli çocuk, açık bir biçimde kötülük olgusunu tecrübe etmektedir. Ölümün eşiğine kadar gelmiş olan çocuk ilginçtir ki karşılaştığı kötülüğün sorumluluğunu Tanrı'ya yüklememekte, cennete giderek kötülüklerden kurtulma ümidini ortaya koymaktadır. Nitekim Suriye'deki savaşın sorumlusu olarak biz rahatlıkla insanların ahlaki tutumlarını görebiliriz.





    Nazilerden kaçan Yunanlı mültecilere Haleplilerin davranışı:





    Sözde İnsan Hakları Savunucusu, özde düpedüz Irkçı ' Rassisticus ' E.U.' nun üyesi Yunanistan' ın Suriyeli mültecilere davranışı:





    Üzerinden bin yıl geçse dahi Irkçı E.U. suçluluktan kendini kurtaramaz.





    ;................................................. .................................................. ..........................................


    Bu güzel kitap için ilk teşekkürü etmekten O N U R duyarız sevgili Victoryv.


    İ ç t e n l i k l e...

    Sevgiyle...

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 1

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları