Konu: Yoksullukla Mücadelede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Rolü: Kastamonu İli Örneği

Çizgili Kitap

Seviye: 42 
    Tecrübe: 2,725,083
    Sonraki Seviye: 3,025,107

Beğenmiş
    4,997
    Beğenilmiş
    548
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

Kübra Feyza Timuroğlu Polat - 2022 Yoksullukla Mücadelede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Rolü: Kastamonu İli Örneği

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

Altın Üye

Seviye: 35 
    Tecrübe: 807,493
    Sonraki Seviye: 824,290

Beğenmiş
    1,188
    Beğenilmiş
    786
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    ÖZET

Günümüzde kişiler ya da ailelerin hayatlarını devam ettirmek için ihtiyaç duydukları temel
    gereksinimlere erişememesi halini ifade eden yoksulluk sadece kişileri değil aynı zamanda
    içinde bulunduğu toplumu da doğrudan etkilemektedir. Yoksulluğun temelinde yatan
    ekonomik sorunlar başta olmak üzere siyasal, coğrafi, demografik ve sosyal sorunlarda bu
    durumu tetiklemektedir. Yoksulluk globalleşen dünyada ülke sınırlarını aşarak küresel bir
    sorun haline gelmiştir. Bu denli önemli ve kapsamlı bir sorunun çözümü için ise yoksulluğun
    merkezi konumundaki ekonomik sorunlar ile birlikte bu problemi etkileyen faktörleri ortadan
    kaldıracak kalıcı sosyal politika ve uygulamalar büyük önem arz etmektedir.
    Bu çalışmada, yoksullukla ile mücadelede muhtaç bireylere ulaşmada en yakın kurum olan
    Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardım faaliyetleri Kastamonu İli özelinde
    incelenmiştir. Kastamonu ili, Orta Karadeniz bölgesi ile Batı Karadeniz bölgesi arasında geçiş
    konumunda olması, ilçe sayısının fazla olması, yaşlı nüfusun fazla olması, göç alma-verme
    hızının yüksek olması vb. coğrafi ve demografik sebeplerle seçilmiştir. Çalışmanın kapsamını
    Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012-2021 yılları arasında
    verilen yardım faaliyetleri oluşturmaktadır. Doküman incelemesi esasına dayanan bu
    çalışmada 2012-2021 yılları arasında verilen sosyal yardımların içeriği, dağılımı ve yıllara
    göre değişimi, cari ve reel fiyat düzeyinde değerlendirilmiştir.
    Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardım sayısının ve
    kapsamının artması, yoksul bireylerin sosyal hayata tutunmaları için önemli olduğu
    görülmektedir. Buna karşın “yaşlılık aylığı” hariç verilen yardım miktarlarının reel fiyatlar
    seviyesindeki değerlendirmelerinde önceki yıllara göre azaldığı görülmektedir. Bu durumun
    ortadan kalkması, yapılan yardımların daha etkin kullanılabilmesi için her yıl enflasyon ve
    alım gücü dikkate alınarak yardım miktarlarının revize edilmesi gerekmektedir

Altın Üye

Seviye: 35 
    Tecrübe: 807,493
    Sonraki Seviye: 824,290

Beğenmiş
    1,188
    Beğenilmiş
    786
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    ÖZET

Günümüzde kişiler ya da ailelerin hayatlarını devam ettirmek için ihtiyaç duydukları temel
    gereksinimlere erişememesi halini ifade eden yoksulluk sadece kişileri değil aynı zamanda
    içinde bulunduğu toplumu da doğrudan etkilemektedir. Yoksulluğun temelinde yatan
    ekonomik sorunlar başta olmak üzere siyasal, coğrafi, demografik ve sosyal sorunlarda bu
    durumu tetiklemektedir. Yoksulluk globalleşen dünyada ülke sınırlarını aşarak küresel bir
    sorun haline gelmiştir. Bu denli önemli ve kapsamlı bir sorunun çözümü için ise yoksulluğun
    merkezi konumundaki ekonomik sorunlar ile birlikte bu problemi etkileyen faktörleri ortadan
    kaldıracak kalıcı sosyal politika ve uygulamalar büyük önem arz etmektedir.
    Bu çalışmada, yoksullukla ile mücadelede muhtaç bireylere ulaşmada en yakın kurum olan
    Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardım faaliyetleri Kastamonu İli özelinde
    incelenmiştir. Kastamonu ili, Orta Karadeniz bölgesi ile Batı Karadeniz bölgesi arasında geçiş
    konumunda olması, ilçe sayısının fazla olması, yaşlı nüfusun fazla olması, göç alma-verme
    hızının yüksek olması vb. coğrafi ve demografik sebeplerle seçilmiştir. Çalışmanın kapsamını
    Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2012-2021 yılları arasında
    verilen yardım faaliyetleri oluşturmaktadır. Doküman incelemesi esasına dayanan bu
    çalışmada 2012-2021 yılları arasında verilen sosyal yardımların içeriği, dağılımı ve yıllara
    göre değişimi, cari ve reel fiyat düzeyinde değerlendirilmiştir.
    Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardım sayısının ve
    kapsamının artması, yoksul bireylerin sosyal hayata tutunmaları için önemli olduğu
    görülmektedir. Buna karşın yaşlılık aylığı hariç verilen yardım miktarlarının reel fiyatlar
    seviyesindeki değerlendirmelerinde önceki yıllara göre azaldığı görülmektedir. Bu durumun
    ortadan kalkması, yapılan yardımların daha etkin kullanılabilmesi için her yıl enflasyon ve
    alım gücü dikkate alınarak yardım miktarlarının revize edilmesi gerekmektedir

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 1

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları