Konu: Kinova Kinova Ceylan Yayınları 1. Seri Sayı 005 (11.03.1959)

Admin
    Nereden
    Bursa

Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,463,051
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    11,168
    Beğenilmiş
    79,793
    Adı Geçen
    1 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu

ozanbarış & palio68 çalışması ile tüm dostlarımıza keyifli okumalar dileriz.

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
    Yükleme yapılırken sayfalar gazaba gelmiş eksik kalan sayfalar ekteki linktedir gereken sayfa düzenlemesi yapık direk dosya içine atılabilir.

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
    Konu palio68 tarafından (24.02.19 Saat 20:50 ) değiştirilmiştir.

Admin
    Nereden
    dünyanın sonu

Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,825,307
    Sonraki Seviye: 13,849,320

Beğenmiş
    14,656
    Beğenilmiş
    10,483
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    İçeriği Kızılderili karşıtlığı üzerine kurgulansa da, Kinova'yı hep sevmişimdir. Aslında dönemin bir özelliği olarak dünya çapında izlenen Hollywood yapımı westernlerin hemen hemen çoğunda ön plana çıkan Kızılderililer kötü-düşman klişesiyle adeta yarışırcasına bir kurguydu Esse Gesse'nin yaptığı şey de. İtalya'da aldığı eleştiriler nedeniyle, daha ılımlı bir senaryo yazmak zorunda kalmışlardı hatırlayacağınız gibi. İlerleyen maceralarda, Kinova daha merhametliydi, affedebiliyordu, anca zor durumda kalınca öldürmeye yelteniyordu vs. Vurdulu-kırdılı olaylara pek yatkın olan bir millet olduğumuz için; Essegesse sonrası yerli İtalyan çizerlerle yumuşayan senaryoların da tükenmesiyle, hemen kağıda-kaleme sarılıp dehşetengiz bir Kinova yaratmışız yerli çizer ve senaristlerimizce. Neredeyse vatandaşlık verecekmişiz Kinova'ya az daha.:) Teşekkür ederim.

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,371,699
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    29,074
    Beğenilmiş
    19,739
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Ellerinize sağlık dostlarım.

Alıntı Tex Willer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçeriği Kızılderili karşıtlığı üzerine kurgulansa da, Kinova'yı hep sevmişimdir. Aslında dönemin bir özelliği olarak dünya çapında izlenen Hollywood yapımı westernlerin hemen hemen çoğunda ön plana çıkan Kızılderililer kötü-düşman klişesiyle adeta yarışırcasına bir kurguydu Esse Gesse'nin yaptığı şey de. İtalya'da aldığı eleştiriler nedeniyle, daha ılımlı bir senaryo yazmak zorunda kalmışlardı hatırlayacağınız gibi. İlerleyen maceralarda, Kinova daha merhametliydi, affedebiliyordu, anca zor durumda kalınca öldürmeye yelteniyordu vs. Vurdulu-kırdılı olaylara pek yatkın olan bir millet olduğumuz için; Essegesse sonrası yerli İtalyan çizerlerle yumuşayan senaryoların da tükenmesiyle, hemen kağıda-kaleme sarılıp dehşetengiz bir Kinova yaratmışız yerli çizer ve senaristlerimizce. Neredeyse vatandaşlık verecekmişiz Kinova'ya az daha.:) Teşekkür ederim.
    Nedense Kinova'yı hiç sevemedim, hatta itiraf ediyorum; bir miktar nefret bile var, daima Kovboy olmak isterlerdi ki bense sanki kimsenin kaleye geçmesini istemediği gibi; Kızılderili, bir kez bile Kovboy olmadım, olamadım, doğuştan galiba, hiç unutmam; 4 kişi 9 kişiyi darmadağın etmiştik (Aslında çoğunlukla biz dayak yerdik), tabii şişko Ertuğrul'um bizdendi, o hep bizdendi; hep, artık Kutsal Çayırlar'da at koşturuyor o, savaşmasını hiç bilmezdi ama bir eline geçirirse kimse kurtulamazdı, kedisinin ismi Satanas'tı, hatta hain kovboylardan birisinin annesi bizim eve gelmişti bir akşam, hemen sonrası evde yediğim dayak cabası ki ertesi sabah bir başka Kızılderili kalkmıştım, artık ölümsüzdüm, Kutsal Çayırlar'da at koşturma hakkı elde etmiştim, bedenim ölecek ama Kutsal Çayırlar'da gelecekte koşturan kardeşlerimle olacaktım hep, Tommiks Teksas'ların Suzi'li, Profesör'lü matrak yapıları ise beni hep sardı ama eski çizgi roman aleminden çoğunluğun aşırı sevdiği Kinowa ve Tex beni hiç mi hiç sarmadı, denedim, hatta defalarca denedim ama hâlâ olmuyor, belki bozukluk bende üstadım, Kutsal Çizgi Roman beni affetsin; benden Kovboy olmuyor, yenildiğimiz (Zaten çoğunlukla biz kaybederdik) ve fena halde dayak yediğimiz bir gün kan ter içinde Kutsal Çadır'ımızda demiştim Ertuğrul'a "Yanlış tarafta mıyız?" diye, sadece "Ölümüne!" demişti; sadece, "Çiko" Ertuğrul'umu çok özledim, olsun varsın; o beni bekliyor; o gün bir başka at koşturacağız can kardeşimle, Kutsal Çayırlar bizim; ölümsüz.
    Konu fındıkfındık tarafından (10.09.15 Saat 21:46 ) değiştirilmiştir. Sebep: k

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 2

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları