Mizah dergilerinin en güzel dönemlerine ait bir çalışma.
1990 - 2000 li yıllar arası ülkemizde siyasal operasyonların yoğun olarak yapıldığı , gayri nizami harp taktikleri ile bir takım deneylerin test edildiği , suikastlerle karanlık bir dönem yaratılmak istendiği yıllardı.
BOP ve Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi temelinde dünyada tek din , kapitalist kollektif küresel nizamın tesisi , komünizmle mücadele adı altında radikalizm ve köktenciliğin ana akım haline getirilmesi planlarının fiiliyata geçirilmesi sürecinin başlangıç yıllarıdır.
Bu amaçla çıkartılan yayınlar , dergiler , kitaplar , kurulan dernek ve cemiyetler , ilim adı altında öğretilen cehalet ,safsata ve hurafeler , TV dizileri ve sinema filmleri ile zirveye çıkartılan büyü , maji, cin , peri ,muska ,sihir , efsunlu işlerle hazırlanan geniş kitleler , nasıl finanse edildiği anlaşılamayan dergilerle taban oluşturulması sürecini aşağı yukarı hepimiz hatırlarız.
Bu periyodun siyasal bilimciler tarafından çok iyi etüd edilmesi gerektiği kanaatindeyim.
Bu safhada yapılmak istenilenlerin nasıl bir proğram içinde işletildiği ve amaçları doğrultusunda emperyal güçlerin nasıl çalıştıklarını müşahede etmek açısından çok önemlidir.
1990 lı yıllara dair panoramik bir bakışla paylaşmaya çalıştığımız bu yılların gelecek yıllar üzerinde ki etkisi çok büyük ve derinden olmuştur.
Bu coğrafyada ayakta kalabilmenin yegane koşulu eğitimdir.
Eğitim ve sürekli eğitimdir.
Eğitim bir süreçtir.
Bu değerli çalışma için çok teşekkür ederim üstadım.
gorgon .