Konu: LeMan Cilt 030 Sayı 0569-0581 2002

Altın Üye
    Nereden
    izmir

Seviye: 50 
    Tecrübe: 10,970,751
    Sonraki Seviye: 11,777,899

Beğenmiş
    3,408
    Beğenilmiş
    27,184
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
    Konu aksamsefasi tarafından (14.05.19 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.
    Aksini belirtmediğim sürece yaptığım tüm paylaşımlardaki taramalar bana aittir.
    Amacım arşivlerimin daha fazla kişiye ulaşmasıdır.
    İnadına Devam...

Admin
    Nereden
    dünyanın sonu

Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,823,702
    Sonraki Seviye: 13,849,320

Beğenmiş
    14,656
    Beğenilmiş
    10,483
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Leman'ı ilk çıktığı günden itibaren alan, ama yıllar geçtikçe, özellikle 2000'lerden sonra mizah kalitesinin düşmeye başlamasıyla
    birlikte ara sıra almalara dönüşen bir durum söz konusuydu benim için. Ama hala okuyorum, kapanmaması için destek vermeye
    çalışıyorum, hatta alıp bir yerlere bırakıyorum, alınsın okunsun diye. Bilmiyorum böyle yapan var mıdır buralarda, biz böyle gör-
    dük büyüklerimizden diyerek bağlayayım mizah meselesini... Teşekkür ediyorum elinize, sağlık...

Altın Üye
    Nereden
    izmir

Beğenmiş
    3,408
    Beğenilmiş
    27,184
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    2000 sonrası basın yayın üzerindeki hükümet baskısı hiç olmadığı kadar arttı, hiç görmedikleri davalar açıldı, mahkemelere verildiler , mahalalle baskısına mağruz kaldılar,linç edildiler ondan dolayı belki birşeyler çizmeden önce biraz daha düşünüyorlardır. ama sindiklerini geriadım attıklarını hiç sanmıyorum. şuan lemanın,uykusuzun yazıp çizdiklerini kaç kişi yazıp çizmeye cesaret edebiliyor?
    İnadına Devam...

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,367,529
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    29,071
    Beğenilmiş
    19,739
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Alıntı savataged Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ... kapanmaması için destek vermeye
    çalışıyorum, hatta alıp bir yerlere bırakıyorum, alınsın okunsun diye...
    savataged üstadın yaptığını çocukluğumdan beri ben de hep yaparım, zaten bu yüzden; değil mizah dergisi, kitabım bile yok, okuduktan sonra daima birilerine veriyorum, verecek adam bulamasam da bir yerlere bırakırım, hatta bu konuda ilginç şeyler de yaşadım; o vakitler tecil mecil tam hatırlamıyorum ama askerlik şubesine yürüyerek gidiyordum ve okumayı bitirdiğim arka cepteki Limon'u sokaktaki kısa boylu bir ağacın alt kısmındaki dala takmış ve hiç durmadan yoluma devam etmiştim, sivil polis olduğunu sonradan anlayacağım adam daldaki dergiyi oradan alıp beni takip eder ve ben askerlik şubesine girince de şaşırır, neyse sonrasını boş verelim günümüzde ise, tüm basın gibi; hükûmet tarafından onurları satın alınmış mizah dergileri dışındaki mizah dergilerinin yaşama şansı yok, tabii bu mizahçıların içinden tükürdüğünü yalayanlar da çıkmadı değil ama çizgi roman en baştan elleri havaya kaldırarak teslim oldu, lakin mizah genelde pes etmedi ve hatta bu topraklarda çizgi roman mizahın onda biri kadar dahi yol kat edebilmiş olsaydı; adam olurdu, eline sağlık üstadım, Limon kadar olmasa da Leman da benim için çok önemlidir

Admin
    Nereden
    dünyanın sonu

Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,823,702
    Sonraki Seviye: 13,849,320

Beğenmiş
    14,656
    Beğenilmiş
    10,483
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Alıntı aksamsefasi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 sonrası basın yayın üzerindeki hükümet baskısı hiç olmadığı kadar arttı, hiç görmedikleri davalar açıldı, mahkemelere verildiler , mahalalle baskısına mağruz kaldılar,linç edildiler ondan dolayı belki birşeyler çizmeden önce biraz daha düşünüyorlardır. ama sindiklerini geriadım attıklarını hiç sanmıyorum. şuan lemanın,uykusuzun yazıp çizdiklerini kaç kişi yazıp çizmeye cesaret edebiliyor?
    Kesinlikle katılıyorum düşüncelerinize, ben genel bir mizah kalitesinden bahsediyordum mesajımda ama madem başka bir kulvardan değindiniz meseleye belirteyim,..
    Evet, bu ülkede mizah yapmak gerçekten zorlaştı hatta imkansız hale getirmeyi de başardılar ne yazık ki,.. Geçmişte siyasetçiler anlamında çok güzel örnekleri var ye-
    ri gelmişken belirtmek gerekirse,.. Kendisini yerden yere vuran tiyatro oyunlarına giden siyasiler mi dersiniz, kapağında dansöz kıyafeti giydirilen siyasiler mi dersiniz
    en sert dönemlerde bile mizaha daha farklı yaklaşıyordu siyasiler, bu da zaten mizahın evrensel bir olgu olduğunun altın çizmekti aslında bir nevi. Ama artık bu hoşgö-
    rü ortamı kalmadı ne yazık ki ve mizah bu ülke topraklarında "tu kaka" ilan edildi... Hepimize geçmiş olsun diyelim...

Altın Üye
    Nereden
    izmir

Beğenmiş
    3,408
    Beğenilmiş
    27,184
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    PDF - RAR dosyası seçenekleri eklendi
    kutuge .
    İnadına Devam...

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 2

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları