80'lerin gazete eki çizgi romanları efsanedir ve bu efsanelerden biri de Vantilatör'dür,..
Tabi o dönemin emsal yayınlarından birisi de yine aynı formatta yayınlanmış olan Tan
Gazetesi eki Yazlık Tantana, o daha fazla sayıda çıkmıştı, Bulvar'ın daha fazla ek çıkar-
mış olması nedeniyle sanırım, daha az sürdü Vantilatör'ün yayını... Tantana ise, ilk sayısı
5 Haziran 1987 Cuma günü yayınlandı ve günlük olarak kesintisiz Aralık 1987 tarihine
kadar devam etti,.. Ocak 1988 tarihlerinde de çıkan sayılar olduğunu görenler varmış,
ben görmedim şahsen. Vantilatör üzerinde ise kesin tarih yıl olarak ne yazık ki yok ama
hatırladığım Tantana ile beraber 1987 yazında çıkmıştı, bu sayı 1 Ağustos Cumartesi
günü çıkmış, Yaz sıcağına, can sıkıntısına Vantilatör'le BEDAVA serinlik motto'suyla
epey yüklü bir çizgi roman. Conan, Hulk, Mucit Macit, Umpah-Pa, Donald Amca, Clifton,
Taş Devri ve kendi adıma bilgi sahibi olmadığım diğer çizgi romanlar,.. Epey kalabalık
anlayacağınız. Ayrıca belirtmem gerekirse, çok nadir bulunan bir yayın, elimde sadece
27. sayı var, bir ikinci sayıyı hiç görmedim desem yeridir. Bunca yıl forumlarda da rast-
lamadım...
Konuyu indirdiğiniz vakit, bilgisayarınızda büyüterek okumanızı tavsiye ediyorum, zira
A3 boyutlarındaki eser bu şekilde daha bir keyifli okunuyor ebatları nedeniyle... A4 ta-
rayıcım olduğu için iki parça taradığım sayfaları sonradan birleştirdim, allahtan iki yap-
raklı bir ek Tantana gibi, yoksa uğraşması zor olurdu birleştirirken...
İyi okumalar!
YENİ TARAMA:
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
EDİT: Vantilatör'ün çıkış yılı linkte 1986 olarak sehven hatalı yazılmıştır,
indirenlerin 1987 olarak düzeltmesi ricasıyla.