Konu: Carl Sagan - Milyarlarca ve Milyarlarca

Çeviri & Balonlama

Seviye: 36 
    Tecrübe: 929,523
    Sonraki Seviye: 1,000,000

Beğenmiş
    48
    Beğenilmiş
    829
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

Carl Sagan kariyerinin son kitabı Milyarlarca ve Milyarlarca'da hepimizin içinde
    yaşadığı evrene ilişkin temel konuları her zaman olduğu gibi hem aklıyla hem
    yüreğiyle ele alıyor. Konu ister insandaki avlanma içgüdüsü, ister çocukluğunun
    oyuncak trenindeki elektrik transformatörünün kokusu, isterse küresel ısınma
    ya da Mars'ta yaşam olsun... Kitaptaki denemeler evrenin uçsuz bucaksızlığında
    yol alırken, insan zihnini de araştırıyor. Çünkü Sagan'a göre gelecek yüzyıllarda
    karşılaşacağımız sorunları ancak bilimi ve duyguyu birleştirerek çözebiliriz.

Tarama: astro imdat
    Düzenleme: mandos
    285 sayfa, 7 mb. pdf.

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

Üye

Seviye: 35 
    Tecrübe: 728,300
    Sonraki Seviye: 824,290

Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    34
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Teşekkür ederim sevgili Mondos.

Selam ve sevgiler..

ZamanGezgini
    Guest
    Carl Sagan "Ben bunu hiç söylemedim. Doğru söylüyorum. Ha, evrende belki de 100 milyar gökada ve 10 milyar trilyon yıldız olabileceğini söyledim. Kozmos hakkında konuşurken büyük sayılar kullanmamak kolay değil. Çok sayıda kişinin izlediği Cosmos adlı televizyon dizisinde de birçok kez -milyar- sözcüğünü kullandım. Ama hiçbir zaman -milyarlarca ve milyarlarca- demedim. Bir kere böyle bir ifade çok belirsiz. "Milyarlarca ve milyarlarca" kaç milyar eder? Birkaç milyar mı? Yirmi milyar mı? Yüz milyar mı? Yani -milyarlarca ve milyarlarca- çok muğlak bir söz. Televizyon dizisini gözden geçirip güncelleştirdiğimiz de kontrol ettim ve emin oldum ki, hiç böyle bir şey dememişim. Ama bunu asıl söyleyen Tonight Shov adlı programına yıllar boyunca neredeyse otuz kez katıldığım Johnny Carson idi." diyor ve bu kitabının da adını bulmuş oluyor...

Bu güzel kitap için teşekkür ederim sevgili dostum...
    Konu ZamanGezgini tarafından (07.07.15 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 1

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları