Melih41 ve Mistercaki keyifli okumalar dilerler..
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Melih41 ve Mistercaki keyifli okumalar dilerler..
Teşekkür ederim sevgili mistercaki.
Selam ve sevgiler..
Arabesk muabbeti ne sarmıştı bir aralar her yeri, ellerine sağık üstadım, sadece Orhan Gencebay :)
Ferdi Tayfur'un sevdiğim tek şarkısı "Hadi köyümüze geri dönelim" idi. Hey dergisi eki Curcuna için teşekkür ederim sevgili dostum.
Hey dergisinin bu eki için çok teşekkür ederim mistercaki üstadım. Ferdi baba, orhan baba, rahmetli müslüm baba derken babalara bir yenisi eklendi o da dembaba :sneakiness:
Nuri Kurtcebenin çizgileri ayrı bir güzel.
Dergi ender bulunan dergilerden.
Teşekkürler üstat...
İlk başta Melih41 amcamın ve Mistercaki abimin bu ender paylaşımına yürekten teşekkürler. İkisi de çok değer verdiğim insanlar. Kapakta Ferdi Tayfur var, bir kral, bir baba... İlk Almanya konseri kasediyle dinlemeye başlamıştım 80 li yılların başı,o gün bu gündür benim 1 numaram olmuştur. Kendisinin 4 tane roman yazdığını biliyor musunuz? Evet kendini öyle bir yetiştirmiş ki bir çok enstrümanı çalan, senaryo ve roman yazan, film yöneten,oynadığı filmlerle Yeşilçam'da seks filmleri furyasının bitmesine Kemal Sunal'la beraber en çok etki eden ve halkın anlayacağı yüzlerce şarkı sözü ve beste üreten ama arabeskçi diye bir kesim tarafından hor görülen bir efsaneydi. Söylediği şarkıları başkaları onun gibi söyleyemez, onun verdiği duyguyu veremezdi. Seversiniz sevmezsiniz ama kesinlikle saygıyı hak eden müstesna bir isimdi. Atatürk hayranı olduğunu her zaman dile getirmiş ona sımsıkı sarılmamız gerektiğini öğütlemiştir. Ayrıca "okusaydım Deniz Gezmiş gibi olurdum" diyebilen birisidir. Küçük yaşta babasının ölümüyle okula gidememiş, çalışmaya başlamıştır. Hayatta iki şeyin içinde ukte kaldığını, birisinin "baba" diyememek diğerininin de "öğretmenim" diyememek olduğunu ifade etmiştir. Kendisini 2 Ocak 2025'te kaybettik, ailemden biri ölmüş gibi üzüldüm,ağladım... Kim ne derse desin kendisi bu ülkenin en büyük 3-5 efsanesinden biridir. Mekanı cennet olsun inşallah.
Curcuna, seksenli yılların popüler gençlik ve müzik dergisi Hey'in ilkini 17 Kasım 1980'de okurlarına parasız armağan olarak verdiği haftalık mizah ekiymiş. Forumumuzda paylaşılmış tek sayı için teşekkürlerimi sunar, diğer sayılar için kollarımı sıvadığımı, gerekli çalışmalara başladığımı belirtirim.