* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
* Görüntüyü açabilmek için konuya Like verilmeli *
Konu Ercu unlu tarafından (15.08.21 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir.
Red Kit eğlenceli çizimleri ile bir başkadır.Hepimizde tatlı anıları bulunan bir kitaptır.Yalnız bir kovboy , zeki ,cesur ve hızlı bir karekter doğa çizimleri , hayvan tasvirleri komik kötü adamlar birde Rin Tin Tin ne kadar olumlu şey varsa hepsi bir arada.Yazarını ve çizerlerini tebrik etmekten başka ne yapabiliriz.Bu kadar güzel bir eser ortaya koydukları için.Milliyet Gazetesinde bant olarak veriliyordu yanlış hatıramıyorsam bir ara.Hatta Hayalet Kasabaydı sanırım.Bulvar Gazetesinin verdiği Mucit Macit leri bile keser arşivlerdik.O günlerden bu günlere çağ atladık belki ama bizde yaş aldık.Yaşımız ilerledi ama beğenilerimiz hiç değişmedi.Hatta sonradan arşivlediğim Mucit Macitleri şimdi bulamasamda internetten bularak indirdim ancak Fransızca olunca sırf bunun çevirisini yapabilmek için Fransızca çalışmaya başladım.Bir şekilde çevirisini ve balonlamasını bitirip kitap olarak cildini şahsen kendim hazırlamak gibi mülteci isteklerim var ara sıra.Zaman değişsede tutkular değişmiyor Bulvar Gazetesi o zamanlar çizgi roman bantlarını yoğun olarak verirdi.Gazeteyi sırf bu nedenle aldığımız olurdu.Tarkan bantlarını keser saklardık yine Mucit Macit öykülerini arşivlerdik.Gözümüz gibi bakardık.Bugünki teknik imkanlar o zamanlar olsaydı hepsi çoktan digital olarak arşivlenmiş olurdu.Zamanın ruhu o zamanlar öyleydi.Şimdi gazeteler kuponla çizgi roman dağıtıyor bu bile çok önemli ama yeterli değil.Çizgi roman bantları yine olsa keşke.Neden bu sayfalar olmaz bilmiyorum.Belki hepsinin ortak yayın politikası yada telif hakları ama aşılabilir nede olsa.Ellerinize sağlık çok teşekkürler.
Sayın Abolardis, yazdıklarından bizden sonraki bir kuşaktan olduğun anlaşılıyor. Bir zamanlar 68 sayfa furyası çıktığında, Sipru, Dago vb. dergilerde nasibini almıştı.1970 yılı 1. sayı Red Kit' te aynı etiketle yayınlanan dergilerden biriydi. Sipru, Red Kit eksik veya okuyamadığımız sayılarını bu furya esnasında giderdiğimi hatırlıyorum. Milliyet tefrikaları yanılmıyorsam daha sonra çıkmıştı. Çizgi romana o günkü gibi ilgi yoğun olsaydı o yıllarda olduğu gibi yeni furyalarla karşılaşabilirdik. Benim gördüğüm televizyona paralel olarak gelişen renkli çizgi roman furyası belki denebilir, Zagor, Teks, Red Kit gibi istisnalar dışında manga, comics dergileri moda(akım) olarak gözlenebilir. Kanımca eskinin zengin mirasından faydalanmak da gereklidir. İnternet üzerinden biribirimizle haberleşebiliyor ve bu konularda yararlı olabilmekteyiz.Yazındaki zamanın ruhuna biraz ilave katayım dedim. Teşekkürler..
Emeklerin çok büyük abi, ellerine sağlık![]()