Bu derginin sizlere ulaşabilmesinin ilginç bir hikayesi var arkadaşlar, anlatmadan geçemeyeceğim. Hiç söyle bir olay başınıza geldi mi? Elimi uzatsam alabileceğim uzaklıkta. Tam da öyle bir hikaye. Beşiktaş’ta denizcilik müzesinin karşısında bir gazete kulübesi var. Vitrininde elimizde olmayan Antrakt sinema dergisinin son sayıdan 3 tane görünüyor. Gazeteciden vitrindeki Antrakt sinema dergisini istiyorum diyorum. O da bana, veremem diyor şok oluyorum! Parası ne ise vereyim diyorum. Çalışan genç (sonradan gazete bayisinin oğlu olduğunu öğreniyoruz) camın arkasında dolap var monteli çıkaramam diyor.
Hayda… nasıl olacak dergiyi alamıyorum. Beşiktaşlı değerli dostum Ozan’a (fındıkfındık) konuyu açtım. ( Yeri geldikçe yağıp gürlüyor Beşiktaş benden sorulur diyordu ) Neyse, ben alırım dedi. Aradan bayağı zaman geçti, umudum kalmamıştı artık. Araya hatırlı adamlar koyarak, derginin alındığı müjdesi geldi. Sevinmiştim. Harbiden Beşiktaş Fındıkfındıktan sorulurmuş öğrenmiş oldum. Bu arada Beşiktaş’tan yolu geçen dostlar hala vitrinde kalan diğer iki sayıyı da görebilirler.
Bu zorlu mücadeleler sonucunda ele geçmiş bir dergidir.
Dergi için emeği geçen dostlarıma, çok teşekkür ederim.
Dergi camda, uzun süre nemli ortama maruz kaldığı için dergide yamulmalar olmuş. Taramada haliyle bir tarafı ne kadar bastırırsan bastır diğer tarafı havaya kalktığı için bazı kısımlar silik çıkmıştır. Okumaya engel değildir.
Bunun çözümü varsa yardımınızı beklerim. Tekrar tarayabilirim.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]