Konu: Milliyet Çocuk 1983 - 46

Aktif Üye

Seviye: 45 
    Tecrübe: 4,385,978
    Sonraki Seviye: 5,107,448

Beğenmiş
    5,275
    Beğenilmiş
    4,410
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

Milliyet Çocuk 1983 Yılı sayı : 46 ile devam ediyoruz.Bugün biraz Kara Kaplan la uğraşınca fazla zamanımız kalmamıştı.Ancak bu saatlerde bitirebildik çalışmayı.Petranyus la gündemden oradan buradan ne bulursak konuştuk.Bir ara söz Edgar Allen Poe ya geldi.Morgue sokağı cinayeti romanından bahsettik.İyi bir çevirisini almıştık geçenlerde tam metin okuma devam etsede benimde katıldığım görüşe göre romanda geçen Auguste Dupin karekteri Arthur Conan Doyle nin dahi dedektifi Sherlock HOLMES ün prototipi sayılabilir.Bütün maceralarını bitirmekten üzüntü duyduğum bir kahraman yeni baştan bir kez daha okumayı düşünüyorum dedim Petranyus güldü.Bu arada klasiklerimizden balkonda sigara ve çay müteakip kahveye devam ettik.Petranyus sencede Arthur Conan dahi mi dedi ? Aynen öyle dedim.Aşılamaz eserler yazdı son noktayı koydu.Ondan sonra buna cesaret edebilen bile çıkmadı dedim bana göre Avrupa da bazı kötü taklitleri yazılsa da asla Sherlock Holmes olmuyor.Geçen sene okumuştum çağdaş yazarlardan birinin yazdığı Örümcek Ağında Dans adlı bir Sherlock hikayesi ama hiç beğenmedim.Edgar Allen Poe nun şiirleri de çok güzel Ozan Tagore nun Aşk a çağrı şiirleri yine insanın içine dokunan şiirlerdir.Petranyus la şiirlerden şairlerden bahsettik.Hürmetle andık bir çok ustayı.Şiir gelecekten geçmişe şimdiden anlara sonsuzluğun sonunu maziyi ve karanlıkta kalmış her duyguyu dehlizlerde saklanmış her olguyu dizelerle anlatma sanatı.İfade edilemeyen her şeyin ifade edilme sanatı.Zaman ilerledikçe düşünceler değil duygular belirleyici oluyormuş gerçekten.Bütün karmaşasına rağmen insan nasıl da duruluyor bazanda fırtınaları meltemlere çeviriyor.Biraz serinlemiş havada bir sigara daha yaktım karanlığa bana baktığı gibi baktım.Gecenin alelacele üşüşen yıldızlarına , karanlık mavisine , uyku çökmüş saatlerine belli belirsiz seslerine , tenhalaşan sokaklarına hepsinin ötesinde karanlıkta yüzen dünya gezegenine aşk olsun dedim her anında ayrı bir sanat her anında ayrı bir güzellik.Karanlığın bile ışık saçıyor aydınlığın saatleri gölgeliyor.Saklı hazineler gibi , bir şarkının içimize işleyen melodisi gibi...İyi okumalar ve iyi arşivlemeler.

[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

Tarama ve Düzenleme : ABOLARDİS & PETRANYUS

Müzik ruha iyi gelir.

Admin
    Nereden
    dünyanın sonu

Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,824,678
    Sonraki Seviye: 13,849,320

Beğenmiş
    14,656
    Beğenilmiş
    10,483
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Üstadım teşekkür ediyorum, keyifle okuyoruz yazdıklarınızı, keza dinlemek için tavsiye ettiklerinizi de
    keyifle dinliyoruz... Milliyet Çocuk gibi, çoğu çizgi sever için çok özel bir dergiye dair müthiş sunumlar
    eşliğinde, derginin sayfalarını büyük bir hararetle çeviriyoruz tabir-i caizse... Müteşekkiriz emekleriniz
    için, elinize sağlık, selamlarımızla...

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,370,065
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    29,074
    Beğenilmiş
    19,739
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Milliyet Çocuk da olsa tüm yollar Red Kit'e çıkar sağolun dostlarım, mükemmel paylaşım

EKDG

Seviye: 45 
    Tecrübe: 4,786,162
    Sonraki Seviye: 5,107,448

Beğenmiş
    289
    Beğenilmiş
    3,167
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Atını seven kovboy'un, Daltonlar'ı şaşırtarak şapka yerine pastadan çıkması.
    Abolardis ve Petranyusa teşekkürler.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 3

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları