Şahsi üyeliğim bulunmaması nedeniyle sevgili Petranyus un izniyle onun köşesinden bir şeyler paylaşma kararı aldım.Öncelikle bütün dostlarında affına sığınıyorum.Daha önce paylaşılmış bulunan bir kitabı yeniden yorumlama kararı almıştık.Alternatif bir tarama olsun diye düşündük bize göre her tarama yeni bir tarama ve düzenlemedir.Daha önce paylaşım yapan değerli dostumuza da teşekkür ederiz.İlk kez bu özel ve değerli forumda yazı yazmanın da ayrı bir heyecanı içindeyim.Çizgi roman okurlarının kalitesi , yaratıcılığı zaten ortada.Türkiye nin belki dünyanın en seviyeli forum sitelerine sahibiz.Bu sitelerde paylaşım yapmak yada yapılan paylaşımları büyük bir şükranla kabul etmek benim için bir onur vesilesidir.Bütün çizgi severler benim nazarımda birbirinden değerli ve anlamlı yerlere sahip insanlardır.Daha önce bu konuda hayli uzun bir paylaşım farklı platformlarda yapmıştım.Ancak bazan kırıcı , bazan üzücü , bazan insana kendini değersiz hissettiren , bazan sinir katsayısını yükselten hadiselerde olabilmekte buda etkileşimin doğal bir sonucu buda normal bir durum.13.8 milyar yaşında evrende sadece 4.8 milyar yıllık bir planette bunlarında olması gayet doğal.Tabii hukuk anlayışına sahip olan ben her yerde bir takım evrensel ahlak kaideleri bulunduğunu düşünüyorum tıpkı Aristo gibi.Benzer düşünen insanların benzer manyetik etkiler oluşturduğunu kişisel olarak biliyorum.Maharishi nin manyetik alan tezleri gibi.Hermes in benzer benzeri çeker ifadesi gibi.Hep söylediğim gibi çizgi roman okurlarından kötü bir insan çıkmaz.Çizgi romanların genelinde tabii hukuk anlayışını bulabilirsiniz.Ahriman ve ahuramazda savaşını her an hisseder bir gün her şeyin düzeleceği umudunu görebilirsiniz.Doğaüstü ile aşkınlığı zamanın izafiliğini iyilerin her zaman kazandığını bilginin en önemli proses olduğunu en derinden anlarsınız.Kötüyle mücadeleyi , taoyu , evrensel döngüleri her zaman bulursunuz.Zamanımıza ve şimdiye gelecek olursak benim gibi hukukçular için J.J.Roussesau , Voltaire her zaman bir referanstır.Batıyı eleştirebilen nadir batılılardan Nichtsze de öyle.Ne anlatmak istediğimize gelince ölmeden önce ölmez bir eser bırakabilme ve hayatını sadece yaşamayan aynı zamanda yazabilen insanların ne kadar özel olduklarına vurgu yapabilmek.Biliyorsunuz çok değerli bir dostumuzu Haluk beyi ( hiç tanışmadan , hiç karşılaşmadan , hiç bir arada olmadan ) çizgi roman aşığını kaybettik.Benim açımdan öznel olarak aynı mesleği paylaşmanın ayrı birde hüznü bulunmakta.Şairin dediği gibi ölüm bir an gelme olasılığı her an.
Bu nedenle bu paylaşımı Saygıdeğer Haluk beyin anısına ve çizgi roman severlere ithaf etmek istiyorum.Siz değerli dostlar nerede yada hangi platformda olursanız olun hepinizin emin olun kalbimizde ki yeri aynı.Sevgiyle kalın. ABOLARDİS.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
TARAMA VE DÜZENLEME : ABOLARDİS - PETRANYUS