Konu: Agatha Christie Çizgi Romanlar - Bitmeyen Gece

  1. #1
    Aktif Üye
    Üyelik Tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    1,510

    Seviye: 45 
    Tecrübe: 4,385,106
    Sonraki Seviye: 5,107,448

    Beğenmiş
    5,275
    Beğenilmiş
    4,410
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

    Şahsi üyeliğim bulunmaması nedeniyle sevgili Petranyus un izniyle onun köşesinden bir şeyler paylaşma kararı aldım.Öncelikle bütün dostlarında affına sığınıyorum.Daha önce paylaşılmış bulunan bir kitabı yeniden yorumlama kararı almıştık.Alternatif bir tarama olsun diye düşündük bize göre her tarama yeni bir tarama ve düzenlemedir.Daha önce paylaşım yapan değerli dostumuza da teşekkür ederiz.İlk kez bu özel ve değerli forumda yazı yazmanın da ayrı bir heyecanı içindeyim.Çizgi roman okurlarının kalitesi , yaratıcılığı zaten ortada.Türkiye nin belki dünyanın en seviyeli forum sitelerine sahibiz.Bu sitelerde paylaşım yapmak yada yapılan paylaşımları büyük bir şükranla kabul etmek benim için bir onur vesilesidir.Bütün çizgi severler benim nazarımda birbirinden değerli ve anlamlı yerlere sahip insanlardır.Daha önce bu konuda hayli uzun bir paylaşım farklı platformlarda yapmıştım.Ancak bazan kırıcı , bazan üzücü , bazan insana kendini değersiz hissettiren , bazan sinir katsayısını yükselten hadiselerde olabilmekte buda etkileşimin doğal bir sonucu buda normal bir durum.13.8 milyar yaşında evrende sadece 4.8 milyar yıllık bir planette bunlarında olması gayet doğal.Tabii hukuk anlayışına sahip olan ben her yerde bir takım evrensel ahlak kaideleri bulunduğunu düşünüyorum tıpkı Aristo gibi.Benzer düşünen insanların benzer manyetik etkiler oluşturduğunu kişisel olarak biliyorum.Maharishi nin manyetik alan tezleri gibi.Hermes in benzer benzeri çeker ifadesi gibi.Hep söylediğim gibi çizgi roman okurlarından kötü bir insan çıkmaz.Çizgi romanların genelinde tabii hukuk anlayışını bulabilirsiniz.Ahriman ve ahuramazda savaşını her an hisseder bir gün her şeyin düzeleceği umudunu görebilirsiniz.Doğaüstü ile aşkınlığı zamanın izafiliğini iyilerin her zaman kazandığını bilginin en önemli proses olduğunu en derinden anlarsınız.Kötüyle mücadeleyi , taoyu , evrensel döngüleri her zaman bulursunuz.Zamanımıza ve şimdiye gelecek olursak benim gibi hukukçular için J.J.Roussesau , Voltaire her zaman bir referanstır.Batıyı eleştirebilen nadir batılılardan Nichtsze de öyle.Ne anlatmak istediğimize gelince ölmeden önce ölmez bir eser bırakabilme ve hayatını sadece yaşamayan aynı zamanda yazabilen insanların ne kadar özel olduklarına vurgu yapabilmek.Biliyorsunuz çok değerli bir dostumuzu Haluk beyi ( hiç tanışmadan , hiç karşılaşmadan , hiç bir arada olmadan ) çizgi roman aşığını kaybettik.Benim açımdan öznel olarak aynı mesleği paylaşmanın ayrı birde hüznü bulunmakta.Şairin dediği gibi ölüm bir an gelme olasılığı her an.
    Bu nedenle bu paylaşımı Saygıdeğer Haluk beyin anısına ve çizgi roman severlere ithaf etmek istiyorum.Siz değerli dostlar nerede yada hangi platformda olursanız olun hepinizin emin olun kalbimizde ki yeri aynı.Sevgiyle kalın. ABOLARDİS.


    [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

    [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]

    TARAMA VE DÜZENLEME : ABOLARDİS - PETRANYUS

  2. #2
    Teknik
    Üyelik Tarihi
    May 2015
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş
    Mesajlar
    8,861

    Seviye: 57 
    Tecrübe: 33,364,947
    Sonraki Seviye: 35,467,816

    Beğenmiş
    29,071
    Beğenilmiş
    19,739
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    "abolardis" nicki ile üyelik oluşturdum üstadım, şifresini de "petranyus" nickine özel mesajla gönderdim, "petranyus" a benden gelen özel mesajdan şifreyi alıp bundan böyle kendiniz yazdığınızda "abolardis" nickini kullabilirseniz çok sevinirim, tabii benim gönderdiğim şifreyi alıp foruma "abolardis" olarak ilk girişi yaptıktan hemen sonra üye kontrol panelinden şifrenizi kendi arzu ettiğiniz bir şifre ile değiştirebilirsiniz, bu konuyu açan olarak da "abalordis" şeklinde düzenledim, ellerinize sağlık

  3. #3
    Aktif Üye
    Üyelik Tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    1,510

    Seviye: 45 
    Tecrübe: 4,385,106
    Sonraki Seviye: 5,107,448

    Beğenmiş
    5,275
    Beğenilmiş
    4,410
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Öncelikle çok teşekkür ederim.Beni onurlandırdınız.Mümkün olduğunca elimizden geldiğince paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğiz.Selam ve sevgiyle kalınız.

  4. #4
    Admin
    Üyelik Tarihi
    May 2015
    Nereden
    dünyanın sonu
    Mesajlar
    3,411

    Seviye: 51 
    Tecrübe: 12,822,708
    Sonraki Seviye: 13,849,320

    Beğenmiş
    14,656
    Beğenilmiş
    10,483
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    1 Konu
    Bu çalışma daha önce forumda taranmış olsa da yada başkaları tarafından okunsa bile, eminim bir kez
    daha aynı heyecanla okunacaktır sevgili Abolardis. Her yeni çalışma okumayanlar için ilk tanışma, oku-
    yanlar içinse ikinci balayı diyelim biz... Kendi adıma ben bu tarz okuma süreçlerinde, yani daha ön-
    ce okusam dahi hiç fark etmediğim şeyler farkediyor ya da daha farklı şeyler hayal ediyorum çizgilere
    dair... Bazen de gerçekten bazı şeyleri unutabiliyorsunuz okusanız bile,..

    Yazdıklarınızı da keyifle okudum sevgili üstad,.. dediğiniz gibi çizgi romanlar kötü olsaydı zaten hiç biri-
    miz buralarda olmazdık, bu havayı solumaz, bu heyecanları yaşayamazdık. Kimi zaman kırılsakda üzül-
    sek de çizgi roman okuru toparlamayı, toparlanmasını, emek vermenin ne demek olduğunu, çaba sarf-
    etmenin ne demek olduğunu bilir, imkanı elverdiğince, dili döndüğünce yazar-çizer buralara... Bundan
    daha güzeli olabilir mi günümüz Türkiye'sinde.. İki kelam ediyoruz, selam verip alıyoruz, çayımız, siga-
    ramız da eksik olmaz, daha ne olsun be üstad. Teşekkür ve saygılarımla, hoş geldiniz Çizgili Kitap'a.


  5. #5
    Aktif Üye
    Üyelik Tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    1,510

    Seviye: 45 
    Tecrübe: 4,385,106
    Sonraki Seviye: 5,107,448

    Beğenmiş
    5,275
    Beğenilmiş
    4,410
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Çok teşekkür ederim Öncelikle Türkiye nin en önde gelen sitelerinden birinde bir şeyler paylaşmak benim için gurur vesilesidir.Teşekkürlerimi en derinden kabul edin.Selam ve saygılarımla.

  6. #6
    dingilbey
    Guest
    Çok teşekkür ederim.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 2

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları