“Metin Aydoğan’ın, 'Yeni Dünya Düzeni Kemalizm Ve Türkiye’ başlıklı iki büyük ciltlik çalışması, ülkemizin 20.yy. boyunca yaşadığı çalkantılara, öyle değişik, o kadar alışılmadık - fakat doğru ve gerçekçi - açılardan öyle ışıklar tutuyor ki, ‘tesbitleri’ ve ‘sonuçları’ çok daha fazla alakaya layık. Zincirleme tartışmaları yapılmalı, kapsamlı eleştirilere açılmalı ve ortaklaşa okunup irdelenmelidir. Metin Aydoğan bu eseri ile, 12 Eylül 'parantezimden bu yana sona ermiş gibi görünen, bu ülkeyi ve tarihini anlama, yeryüzündeki gelişme süreci içindeki yerine koyma çabalarını, hem yeniden başlatıyor hem de enine boyuna yayarak sürdürüyor. Bu kitabı, okumadan olmaz...” (ATİLLA İLHAN, 8-10 Mayıs 2000, Cumhuriyet)
“Metin Aydoğan’ın, ‘Yeni Dünya Düzeni Kemalizm Ve Türkiye’ kitabı, Türkçe olarak yayınlanmış en önemli eserlerinden biridir. Her Türk aydınının mutlaka okuması gerektiğine inanıyorum. Bu kitaptan çeşitli konulara değinen o denli çok not almışım ki hepsini yazsam, telif haklarına ilişkin tüm yasaları ihlal etmiş olurum." (VURAL SAVAŞ (Militan Demokrasi, Sf. 72)
“Türkiye’nin İçinde bulunduğu durum, açıktır kİ hiç de iç açıcı değildir. Türkiye'yi bu duruma sürükleyenler ve bu olumsuzluklardan yarar sağlamaya yeltenenler yanında, ufak da olsa bir pırıltı olarak topluma gerçekçi bir ayna tuturak, onu içine düşmüş olduğu durum hakkında düşünmeye itenler de az değil. Bu insanlar, Türkiye üzerinde oynanan oyunları dile getiriyor ve kamuoyunun bilgisine aktarma hizmetini yerine getiriyor. Bunlardan biri olan Metin Aydoğan, ‘Yeni Dünya Düzeni Kemalizm Ve Türkiye' adlı çalışmasıyla, oyunları açığa çıkarmakta ve bu oyunlar üzerinde toplumu düşünmeye yöneltmektedir. Tüm bu araştırmacılara minnet borçluyum; onlardan çok şey öğrendim.” (Prof.Dr. İZZETTİN ÖNDER, 30.11.2001, Cumhuriyet)
“Metin Aydoğan'ın, ‘Yeni Dünya Düzeni Kemalizm ve Türkiye' kitabı, iki cilt ve toplam 1010 sayfa. Büyük bir emeğin ürünü ve bir başyapıt. Metin Aydoğan bu eseriyle, Türkiye'nin ekonomik ve siyasal bağımsızlığını yitirme sürecinin ne zaman ve nereden başladığını, 20.yüzyıl emperyalizminin 21 .yüzyıla nasıl ve hangi araçlarla aktarıldığını çok net biçimde ve belgeleriyle ortaya koyuyor. Bir avuç yurtseverin, hangi koşullarda yeniden Kemalist ilkelere sahip çıkarak emperyalizmin karşısında daha bilinçli ve örgütlü olarak tavır alması, sonuna kadar direnmesi gerektiğini bize yeniden anımsatıyor." (Dr. ALİ NEJAT ÖLÇEN, Mart 2000, Türkiye'nin Sorunları)
(Kapaktan)
Konuyu açarken kitap isminde 25 karakter sınırlaması olduğundan tam isim yazamadım.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]