Çizgili Kitap is 18 years old - Çizgili Kitap puni 18 godina - Çizgili Kitap ha 18 anni - Çizgili Kitap tiene 18 años - Çizgili Kitap 18 yaşında - Çizgili Kitap 18 वर्ष का है - Tá Çizgili Kitap 18 bliana d’aoi - Çizgili Kitap - International Comics Joint Brother Forums Union - www.cizgilikitap.com

Konu: Aslan Akyar - Deniz Gezmiş

Teknik
    Nereden
    çArşı - Beşiktaş

Seviye: 57 
    Tecrübe: 32,229,843
    Sonraki Seviye: 35,467,816

Beğenmiş
    28,807
    Beğenilmiş
    19,467
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu

İdam Yaftaları:

"Ankara 1 nolu Askeri Mahkemesinin 8.10.1971 tarih ve 971-13 esas 971-23 karar sayılı hükmü ile TCK 146-1 maddesi uyarınca ölüm cezasına mahkum edilmiştir.".

İsmet İnönü kesin ve net bir şekilde; "Siyasi suçlar idamla cezalandırılmamalıdır." dedi ve Bülent Ecevit ile birlikte ret oyu kullandı, lakin Süleyman Demirel infazdan yana oy kullandığı gibi; kendi grubundan oy vermeyen var mı diye, tam o anda, o iri gövdesiyle arkasına döndü mecliste ve biz hiç mi hiç unutmadık bunu. Ölüm ki en kardeş kelime, benim de çok büyük takdirle karşıladığım; tüm dinlerde şöyle bir olgu vardır: "Yaşlıların inanması makbuldür, hem de çok ama genç yaşta inanan çok daha büyüktür.", tümden inançsız olarak dahi; bu tümceyi ayakta alkışlıyorum, evet; doğru "Ve lakin" ben bunun devamını yazarım; Aşk'tır 50'den sonra ölüm ve bu davada: biz asıl şimdi neferiz; en azından ben, tek ve en önemli mesele işe yarayarak gitmek ve artık ölmeye tam hazırım, geçen 6 Mayıs'ta oğlum Deniz'e bundan böyle bedava yaşadığımı söyledim ve bizim hiç konuşmadan bir son selamlaşmamız vardır; hayatta tek kez yapılan, tıpkı babamın bana yaptığı gibi ve devir teslim tamamlandı; o gün bu gündür ben yaşamıyorum ve ölüm Aşk'tır, Deniz Gezmiş ve devrimci dava yoldaşlarımı anıyorum, bilsinler ki oğlum Deniz sapasağlam ayakta ve ben de hiç boş gitmeyeceğim, artık bu kitap gençlerin ve ölümse sevgilimiz, her an.

Ve biz Denizler, ölümsüzüz.

Konu fındıkfındık tarafından (07.05.18 Saat 00:45 ) değiştirilmiştir.

Üye

Seviye: 12 
    Tecrübe: 2,866
    Sonraki Seviye: 2,912

Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş: 2
    Adı Geçen
    0 Konu
    Etiketlendiği
    0 Konu
    Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsınlar.

FACEBOOK'TA PAYLAŞ

Konuya Mesaj Yazanlar: 9

Konu Etiketleri:

profesyonel web tasarım
© Copyright 2021. Tüm Hakları Saklıdır. Çizgili Kitap | Çizgili Kitap Forum Kuralları