İdam Yaftaları:
"Ankara 1 nolu Askeri Mahkemesinin 8.10.1971 tarih ve 971-13 esas 971-23 karar sayılı hükmü ile TCK 146-1 maddesi uyarınca ölüm cezasına mahkum edilmiştir.".
İsmet İnönü kesin ve net bir şekilde; "Siyasi suçlar idamla cezalandırılmamalıdır." dedi ve Bülent Ecevit ile birlikte ret oyu kullandı, lakin Süleyman Demirel infazdan yana oy kullandığı gibi; kendi grubundan oy vermeyen var mı diye, tam o anda, o iri gövdesiyle arkasına döndü mecliste ve biz hiç mi hiç unutmadık bunu. Ölüm ki en kardeş kelime, benim de çok büyük takdirle karşıladığım; tüm dinlerde şöyle bir olgu vardır: "Yaşlıların inanması makbuldür, hem de çok ama genç yaşta inanan çok daha büyüktür.", tümden inançsız olarak dahi; bu tümceyi ayakta alkışlıyorum, evet; doğru "Ve lakin" ben bunun devamını yazarım; Aşk'tır 50'den sonra ölüm ve bu davada: biz asıl şimdi neferiz; en azından ben, tek ve en önemli mesele işe yarayarak gitmek ve artık ölmeye tam hazırım, geçen 6 Mayıs'ta oğlum Deniz'e bundan böyle bedava yaşadığımı söyledim ve bizim hiç konuşmadan bir son selamlaşmamız vardır; hayatta tek kez yapılan, tıpkı babamın bana yaptığı gibi ve devir teslim tamamlandı; o gün bu gündür ben yaşamıyorum ve ölüm Aşk'tır, Deniz Gezmiş ve devrimci dava yoldaşlarımı anıyorum, bilsinler ki oğlum Deniz sapasağlam ayakta ve ben de hiç boş gitmeyeceğim, artık bu kitap gençlerin ve ölümse sevgilimiz, her an.
Ve biz Denizler, ölümsüzüz.