Agatha Christie - Noel'de Cinayet
Kulakları sağır eden bir gürültü ve canhıraş bir çığlık, Lee Ailesi’nin Noel yemeğini berbat eder. Üst katta zalim Simeon Lee boğazı kesilerek öldürülmüştür. Köyde bir arkadaşının evinde Noel tatilini geçirmekte olan Hercule Poirot olaya el koyunca evde yas havası yerine kuşku rüzgarlarının estiğini fark eder. Herkesin yaşlı adamdan nefret etmesi için kendine göre bir nedeni vardır.
Olayı Çözümleyebilmek İçin Hercule Poitrot'un Şu Soruları Yanıtlaması Gerekti:
- Pillar'ın odada bulduğu neydi?
- Tressillian neden o kadar kaygılıydı?
- George telefon ettikten sonra ne yapmıştı?
- Magdalena yemekten sonra neredeydi?
- Stephen konağa niçin gelmişti?
- Horbury neden korkuyordu?
- İhtiyar adam Magdalena hakkında ne biliyordu?
- Piyanoda Ölüm Marşı'nı çalan kimdi?
- Kapalı kapının önünde kim duruyordu?
- Elmaslar neredeydi?
Poirot katili açıkladığında, Roger Ackroyd'un katili öğrendiğim anda gösterdiğim tepkiyi gösterdim. Cidden şoke edici bir final. O kadar çok sevdim ki, çok sevdiğim A.C. kitaplarımı listemi yeniden bir düzenleme gerekecek. Bu okumamızda okuduğum son üç kitap Beş Küçük Domuz, Noel Kekinin Gizemi ve Noel'de Cinayet gerçekten olağanüstüydü. Tadları damağımda kaldı ve ben de yepyeni kitaplar okuma isteği uyandırdılar.
Orjinal isminden de anlaşıldığı üzere Agatha Teyzemiz Poirot'nun Noel'de tembel tembel oturmasın istememiş. Poirot'nun konuk olduğu evin yakınlarında o bölgenin en önemli ve zengin adamlarından biri olan Simeon Lee öldürülür. Ancak olay o kadar gizemlidir ki başkomiser bu olaya anlam veremez. Polis Müdürü Poirot'dan yardım ister. Simeon Lee'nin oğlu Alfred de Poirot'dan katili bulmasını ister.
Aklıma geldikçe şaşkınlığım devam ediyor. Okumak için de yılbaşını seçmek çok keyifli oldu. Ama siz okumak için yılbaşını beklemeyin derim.
Polis Müdürü "Her zaman söylerim, yine de söyleyeceğim... Bence odun ateşinden daha güzel bir şey olamaz."
Ensesini okşayan buz gibi cereyanın farkında olan Hercule Poirot, "Ben her zaman kaloriferi tercih ederim." diye düşündü.
(Alıntı: [Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.])
PDF:
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
EPUB:
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]