Ceylan Kinova Kinova 1seri kısmında arada kalan boşlukları bir nebze kapatalım.
ozanbarış & palio68 çalışması ile tüm dostlarımıza keyifli okumalar dileriz.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Ceylan Kinova Kinova 1seri kısmında arada kalan boşlukları bir nebze kapatalım.
ozanbarış & palio68 çalışması ile tüm dostlarımıza keyifli okumalar dileriz.
[Yeni üye olduysanız üye onayınızı bekleyiniz ya da üye olmak için TIKLAYINIZ.]
Konu palio68 tarafından (24.02.19 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir.
"Ceylan Yayınları" denildi mi; orada durup düşünmek lazım, bu topraklarda çizgi romana katkıları çok büyük, ellerinize sağlık dostlarım, sizlerinkiyse tartışmasız :)
Kinova, Ceylan Yayınları tarafından bağımsız olarak çıkarılmadan önce yine Ceylan'a ait bir yayında renkli dolgu olarak da kullanılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ama şimdilik ismini çıkaramadım, hatırlayınca yazarım gene buraya.:) Tabi bu 4 numaralı Kinova Kinova'nın, 1 numaralı fasiküle bu kadar yakın bir sayı olması da ayrı bir heyecan katmış olaya.:) Teşekkür ederim.
Kinova,Özcan Egeli'nin 1956 veya 1957 yıllarında çıkardığı "Bill Kid Haftalık Çocuk Gazetesi" serisinde sadece son kapağı renkli (diğer sayfalar siyah beyaz)olarak dolgu
olarak yayınlanmıştı.
Sanırım bu yayından başka da renkli olarak görme fırsatımız olmadı Kinova'yı.:) Esse Gesse'sini gördük, yerli çizim maceraları gördük, Yıldırım Örer imzalı Kinova gördük, kolaj Kinova gördük ama renklisini görmedik. Hatırladığım dolgu olarak kullanılan Kinova maceralarının ilk iki sayfası ve fasikülün arka kapak olarak kullanılan son sayfası renkliydi gibi. Neyse bakarız bir ara.
Kinova'nın 6-7 fasikül fotoromanı da var!
Kinova fotoroman görmüştüm Kadıköy'de, çok pahalıydı; fiyatı 80 - 90 TL gibi bir şeydi hatırlıyorum.
Bahsettiğiniz Kinovalar Ceylan 5.seridir black el toplam olarak seri 86 sayıdır. ilk 6 sayısı fotoroman olarak çıkıyor tarih bazında son baskı (01. Eylül 1960) ve sonrasında 7 sayıdan itibaren tarih olarak (22.Eylül 1960) çizimli Kinova özel serisi kısma geçiş yapıyor.