Müthişsin dostum, Tex'in kitabını her anlamda yazdın, sağol![]()
Teks maceraları neredeyse bütün Vahşi Batı karakterlerini içeriyor.Bazen Teks Amerikan İç Savaşı'nda boy gösterir.Sonra bir
bakıyorsunuz Buffalo Bill ile yarışır.Wild Bill Hitckok,Calamity Jane bir macerasına konu olur.Efsane Apaçi şefleri Cochise,
Geronimo onun yakın dostlarıdırlar.Yargıç Roy Bean onunla kadeh tokuşturur.Custer gibi Amerikan tarihinin bu çok bilindik
karakteri ve Oturan Boğa'nın da Teks macerasında yer almaması da olamazdı.Atlantis 51 dostumuz da bu çok özel macerayı
forumumuza kazandırmış;çok da iyi etmiş.
George Armstrong Custer,.. Amerikan tarihi bu isim üzerine destansı bir resmi tarih yazmış olsa da döne-
min US Army'sinde kibir, gurur ve nefretin bir askeri nerelere sürüklediğinin tarihçesi aslında yaşamı. İtal-
yanlar bu sıradışı tarihi Tex başta olmak üzere, Ken Parker ve Büyülü Rüzgar'da da çok iyi bir şekilde ifşa
etmişlerdi bana göre. Tabi salt Custer'la ilgili bir mesele değil bu vaka ki, entrikalarla dolu Amerikan siya-
setinin de iç yüzünü ortaya koyması açısından da bakılabilir olaya diğer yandan.. Kısacası İtalyanlar bu işi
iyi becerdiler her üç kahramanla ilgili, hepsini şiddetle okumanızı tavsiye edebilirim...
Teşekkürler sevgili Atlantis51, eline sağlık dostum...